Market Deposu Yağmalanırken Polis 'Es' Geçti

Market Deposu Yağmalanırken Polis 'Es' Geçti

Esenyurt'ta IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını bahane eden örgüt yandaşlarının bir markete ait depoyu yağmalama görüntüleri ortaya çıktı. Yağmacıların marketin duvarında büyük bir delik açarak depodaki malları taşıdığı sırada,...

Esenyurt'ta IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını bahane eden örgüt yandaşlarının bir markete ait depoyu yağmalama görüntüleri ortaya çıktı. Yağmacıların marketin duvarında büyük bir delik açarak depodaki malları taşıdığı sırada, oradan geçen ve içinde polislerin de olduğu çevik kuvvet aracı, olaya müdahale etmeden uzaklaştığı görüldü.

Üç gün önce başlayan Kobani protestolarında, Esenyurt'ta birçok araç yakıldı, marketler yağmalandı. Dün gece de Esenyurt meydanının civarında bulunan bir market zincirine ait deponun duvarı balyozlarla kırılarak mallar yağmalandı. Bu esnada çevik kuvvet polisine ait bir otobüs, yağmalanan deponun önünde hiç durmadan yoluna devam etti. Bu olaya şahitlik eden vatandaşlar, Alo Polis 155 ihbar hattını arayarak şikayetçi oldu ancak olay yerine herhangi bir polis gelmedi.

'JANDARMAYA BAYRAĞI KORUYUN TALİMLATI'

Yağmalama olayına polis ve jandarma, akşam saatlerine kadar müdahale etmedi. Jandarma kuvvetleri, kendilerinin korumakla sorumlu oldukları yerin sadece içinde Atatürk büstü ve Türk bayrağı bulunan merkez meydan olduğunu bildirdi. Ortaya çıkan görüntülerde; devriye gezen çevik kuvvet aracı, bir grup tarafından yağmalanan market deposunun yanından geçiyor. Buna rağmen harekete geçmeyen polis, grubun çaldığı malları kaçırmasına müdahale etmeden olay yerinden uzaklaşıyor.

Esenyurt'ta önceki gece de başka bir market yağmalanmış ve marketin bulunduğu bina ateşe verilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.