Mardin’de Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Mardin’de Yeşilay Haftası Etkinlikleri

“Yeşilay Haftası” Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan kapanış programıyla son buldu. Programa, Yeşilay Mardin Şube Başkanı...

“Yeşilay Haftası” Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan kapanış programıyla son buldu. Programa, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Psikiyatri Uzmanı Doktor Seyfullah Tekin, birçok kurum müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Günlüoğlu, “Gençleri kötülüklere iten birçok sebep görüyoruz. Başkalarını taklit etme, merak, özenti, zararlı filmler, zararlı kitaplar ve aklınıza gelebilecek her türlü sebep gençlerimizi etkileyebiliyor. Yeşilaycı demek sadece sigara içmemek demek değildir. Zararlı alışkanlıklar ile mücadele eden Yeşilay Cemiyeti gençliğimizi tehdit eden tek sorun alkol bağımlılığı olarak kalmamış, sigara, uyuşturucu madde gibi farklı sorunlar da zaman içerisinde tehdit haline gelmiştir. Öyle ki çağımızın sorunları içerisine artık internet, bilgisayar ve ekran bağımlılığı gibi teknolojik bağımlılıklar da eklenmiş. İnsanlığı zararlı alışkanlıklarla zaafa uğratmayı hedefleyen bütün şer odaklarıyla yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Bütün zorluklarına rağmen gençliğimizi aydınlık yarınlara taşıma azmimizi kaybetmeyeceğiz. Geleceğe umutla bakan ve sorunlarına çözüm üretebilen dinamik gençlerin yetişmesi için her türlü zemini hazırlayacağız” dedi.

“ZARARLI ALIŞKANLIKLAR AİLE BAĞLARINI ZAYIFLATIYOR”

Bütün bunları yaparken de halkın ve ebeveynlerin desteğini yanlarında görmek istediklerini ifade eden Günlüoğlu, “Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Sağlık Bakanlığın vermiş olduğu verilere göre her yıl yaklaşık yirmi milyar dolar sadece sigara kaynaklı hastalıklar için harcanmaktadır. Zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır” diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan psikiyatri uzmanı Dr. Seyfullah Tekin ise, bağımlılık yapan maddelerin, tedavisini ve iletişim ipuçlarını örneklerle açıkladı. Bağımlılığın zarar verici sonuçlar doğurmasına karşın, bu bağımlılıklar bir beyin hastalığı olduğunu ifade etti.

Bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Tekin, bağımlılık evrelerinin öncelikle deneme evresinden başladığına dikkat çekerek, sosyal kullanım evresi ile bağımlılık evresini takip ettiğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.