Manavgat Tarım Ürünleri Gelirlerini Yüzde 10'a Çıkarmayı Hedefliyor

Manavgat Tarım Ürünleri Gelirlerini Yüzde 10'a Çıkarmayı Hedefliyor

Manavgat'ın toplam 2 milyon 237 bin dekarının 423 bin 360 dekarını tarım arazisi oluşturuyor. İlçenin yüzde 18,9'unu tarım arazisi oluştururken 1 milyon 496 bin 625 dekarla yüzde 66,9'nu ormanlık ve fundalık alan kaplıyor. Çayır ile mera...

Manavgat'ın toplam 2 milyon 237 bin dekarının 423 bin 360 dekarını tarım arazisi oluşturuyor. İlçenin yüzde 18,9'unu tarım arazisi oluştururken 1 milyon 496 bin 625 dekarla yüzde 66,9'nu ormanlık ve fundalık alan kaplıyor. Çayır ile mera alanı Manavgat'ın 106 bin 950 dekarla yüzde 4,8 kapsadığı belirtiliyor.

İlçenin 423 bin 360 dekar tarım arazisinin yüzde 64,8'nin sulandığı, Naras Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte bu rakamın yüzde 77 seviyesine çıkacağı dile getiriliyor. Manavgat'ın tarım ürünleri gelirlerinin yüzde 2,5 tekabül ettiğini, yeniden tarıma dönülmesiyle kısa sürede bunun yüzde 10 seviyesine çıkarılabileceği belirtiliyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçenin en önemli ekonomik hareketliliğinin en önemli dayanağını turizm oluşturduğunu söyledi. Manavgat'ın ikinci ekonomik canlılığını tarımın oluşturduğunu belirten Boztaş, ilçede, turizm gelirlerinde olduğu gibi tarım gelirlerini de ileri noktaya taşımak için yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik verimli alanıyla Antalya'nın en verimli ovası olan Manavgat Ovası'nda tahıl,endüstri bitkileri, örtüaltı, açık alan sebzeciliği, yem bitkileri, meyvecilik, narenciye ve süs bitkilerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Turizm gelirlerinden Manavgat'ın yıllık 3,7 milyar dolar döviz girdisi sağladığını vurgulayan Boztaş, tarım gelirlerinin ise 190 milyonla sınırlı kaldığını, tarımı yeniden gündeme getirerek tarım gelirlerinin yüzde 2,5 seviyesinden kısa sürede yüzde 10 seviyesine çıkarmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu bağlamda Manavgat'ın değerleri olan susam, karpuz, yer fıstığı, nar, pamuk, zeytin, defne, keçiboynuzu(harnup) ve portakalı tanıtmak için çalışma yaptıklarının altını çizen Boztaş, "Manavgat'ımızın turizm potansiyeli yanı sıra tarım potansiyeli de çok güçlü. Turizm hep ön planda olduğu için tarım uzun yıllar ikinci planda kalmış. Hedefimiz tarım potansiyelini en üst düzeye çıkartarak tarım gelirlerinin turizm gelirleriyle at başı gitmesini sağlamak. Tarım potansiyelimizi turizmle güçlendirmeliyiz." dedi.

Yüzde 60'lık yağ oranıyla Manavgat susamının bir dünya markası olduğunu belirten Boztaş, dünyada Japonya'nın tek ithal ettiği susamı Manavgat'tan aldığını söyledi. Boztaş, ilçenin defne aroması ve keçiboynuzun kendine özgü tadıyla bir marka olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.