Malazgirt Ve Bulanık’ta Olaylar Devam Ediyor

Malazgirt Ve Bulanık’ta Olaylar Devam Ediyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde göstericiler av malzemesi satan bir iş yerini yağmalayarak ateşe verdi. Göstericiler daha sonra polise taşla saldırdı.Malazgirt'te IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane eden bir grup, HDP İlçe binası önünde toplandı....

Muş’un Malazgirt ilçesinde göstericiler av malzemesi satan bir iş yerini yağmalayarak ateşe verdi. Göstericiler daha sonra polise taşla saldırdı.

Malazgirt'te IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane eden bir grup, HDP İlçe binası önünde toplandı. Göstericiler daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlarla yürüyüş yaptı. Burada daha önce gözaltına alınanların serbest bırakılması için oturma eylemi de yapıldı. Sloganlar atan grup daha sonra polise taşla saldırdı. Saldırının olduğu alanda bulunan bir av bayiinin camlarını kıran göstericiler iş yerini yağmalayarak ateşe verdi. Göstericiler daha sonra av bayisinin söndürülmesi için olay yerine gelen itfaiye aracına izin vermeyince yangın yan tarafta bulunan işyerlerine de sıçradı. Yangının sıçradığı işyerlerinin sahipleri canlarını zor kurtardı.

BULANIK’TA SERVİS ARACI YAKILDI

Olayların devam ettiği Bulanık ilçesinde göstericiler, Said-i Nursi Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bahçesine girerek okula ait öğrenci servis aracına saldırdı. Molotofların atıldığı öğrenci servis aracı cayır cayır yandı.

Daha sonra Muş- Bulanık ilçesi Karayolunu trafiğe kapatan göstericiler, müdahalede bulunan polis ekiplerine saldırdı. Polis ise göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Her iki ilçede PTT binalarının yakılması nedeniyle telefon ve internet bağlantılarının sağlanamadığı öğrenildi. Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde gerginlik devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.