Malatya’da Pide Ekmeğinin Gramajı Düştü Fiyatı Da Zamlandı

Malatya’da Pide Ekmeğinin Gramajı Düştü Fiyatı Da Zamlandı

Malatya’da günde yaklaşık 400 bin adet tüketilen pide ekmeğin ağırlığı 20 gram düşürüldü, fiyatı 10 kuruş zamlandı. Düzenleme sonrası, daha önce 220 gram şeklinde 75 kuruştan satılan pide ekmek 200 gram olarak 85 kuruştan satılmaya...

Malatya’da günde yaklaşık 400 bin adet tüketilen pide ekmeğin ağırlığı 20 gram düşürüldü, fiyatı 10 kuruş zamlandı. Düzenleme sonrası, daha önce 220 gram şeklinde 75 kuruştan satılan pide ekmek 200 gram olarak 85 kuruştan satılmaya başlandı.

Malatya Fırıncılar Odası’nın talebi üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından pide fiyatına ilişkin düzenleme yapıldı. Ekmek üretiminde maliyet artışları dikkate alınarak 220 gram şeklinde satılan pidenin ağırlığı 20 gram düşürülerek 200 grama indirildi. Fiyatı ise 10 kuruş artırılarak 75 kuruştan 85 kuruşa çıkarıldı. Her gün yaklaşık 650 bin ekmeğin üretildiği kentte 400 bin pide, 250 bin somun ekmek tüketiliyor.

Pide fırını işleten esnaf zammın üretim girdilerindeki artış nedeniyle zorunlu olarak yapıldığını savunuyor. Akpınar Mahallesi’nde fırıncılık yapan Ali Koçer, ekmek üretiminde maliyetin ciddi oranda arttığını belirtti. Un, odun gibi temel üretim malzemelerinde fiyatların arttığını anlatan Koçer, şöyle devam etti: “Un fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Buda yetmezmiş gibi odun fiyatları da arttı. Geçen yıl bir çuval unu 52 TL’den alırken bugün 65 TL’den alıyoruz. Odun fiyatı da arttı. Maliyetler artarken bizim pideyi aynı fiyattan satışa sunmak zarar ettiriyordu. Artış zorunlu olarak yapılmıştır."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı normal ekmek üreten fabrikalar ise zam yapmadı. Kentte 250 gram somun ekmek 75 kuruştan satışa sunuluyor. Belediye ekmek fabrikası ise aynı ağırlıktaki ekmeği 65 kuruştan satışa sunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.