Malatya’da Cumhuriyet Kutlamasına Vosvos Gösterisi Renk Kattı

Malatya’da Cumhuriyet Kutlamasına Vosvos Gösterisi Renk Kattı

Malatya’da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kortejde yer alan ‘Vosvos’ olarak bilinen klasik araçlar büyük ilgi çekti.İnönü Caddesi’nde düzenlenen törende saygı duruşu yapılarak...

Malatya’da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kortejde yer alan ‘Vosvos’ olarak bilinen klasik araçlar büyük ilgi çekti.

İnönü Caddesi’nde düzenlenen törende saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen, güçlü, modern bir dünya devleti olduğunu belirtti. Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Kamçı, "Cumhuriyet, tek bir fikre yönelik peşin kabuller sisteminden çok, bölücü ve yıkıcı unsurlar taşımadığı sürece farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temeli üzerine bina edilen bir rejimin adıdır." dedi.

Vali Kamçı’nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Törenin sonunda kortej geçişi gerçekleştirildi. Kortejde kamuoyunda ‘Vosvos’ olarak bilinen klasik araçlar da geçiş yaptı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek Cumhuriyet resepsiyonu ise Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında ocakta 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle iptal edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.