Malaga Zenit'ten istediğini aldı

Malaga Zenit'ten istediğini aldı

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda ilk 4 haftada 10 puan toplayarak gruptan çıkmayı garantileyen Malaga, grubun son sırasında yer alan Zenit St. Petersburg'a konuk oldu.

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda liderlik koltuğunda oturan Malaga; 2-0 öne geçtiği Zenit deplasmanından beraberlikle ayrıldı ve bitime 1 hafta kala grubu zirvede tamamladı..

Zenit sahaya; Malafeev Anyukov Alves, Lombaerts, Hubocan, Shirokov, Denisov, Witsel, Danny, Kerzhakov, Hulk 11'i ile çıkarken, Malaga ise sahada; Willy, Gámez, Demichelis, Onyewu, Camacho, Toulalan, Duda, Eliseu, Buonanotte, Seba, Santa Cruz 11'i ile yer aldı.

Gruptaki iddiasını sürdürebilmek için mutlaka kazanmak isteyen Zenit karşısında maça çok iyi başlayan Malaga, geliştirdiği kontratak sonrasında 8. dakikada Buonanotte ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. İspanyol ekibi bu golün 1 dakika sonrasında farkı 2'ye taşıdı ve rakibini şok etti. Kaleci Malafeev'in büyük hatası sonucu topu alan Santa Cruz'un pasında meşin yuvarlağı ağlara yollayan Seba, skoru 2-0'a getirdi.

Peş peşe yediği gollerle 2-0 geriye düşen Zenit, kalan bölümde geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı ve Malaga ilk yarıyı önde tamamladı.

İkinci yarıya istekli bir başlangıç yapan Zenit, 49. dakikada farkı 1'e indirdi. Hubocan'dan aldığı pas sonrasında topu ağlara gönderen Danny, takımını umutlandıran gole imzasını attı.

Zenit St. Petersburg [2 - 2] Malaga
8' [0 - 1] D.M.Buonanotte
9' [0 - 2] S. Fernandez
49' [1 - 2] Danny
86' [2 - 2] V. Fayzulin

Beraberlik için büyük bir efor sergileyen, zaman zaman da kalesinde tehlikeler yaşayan Rus ekibi, 86. dakikada Fayzulin ile aradığı golü buldu. Kalan bölümde skor değişmedi ve mücadelede 2-2'lik eşitlikle bitti. Öte yandan 90+5'te Zenitli futbolcu Bystrov kırmızı kart gördü.

Malaga, 5 maç sonunda puanını 11 yaptı ve grubunu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Zenit ise puanını 4 yaptı ve Anderlecht-Milan maçının sonucunu beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.