Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçlar Adana’da Masaya Yatırılacak

Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçlar Adana’da Masaya Yatırılacak

Adana'da, Türkiye Adalet Akademisi tarafından hakim ve savcılara yönelik 'Malvarlığına Karşı Suçlar' konusunda meslek içi eğitim verilecek. Hilton-Sa Oteli'nde düzenlenecek eğitim semineri, 17 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Farklı il...

Adana'da, Türkiye Adalet Akademisi tarafından hakim ve savcılara yönelik 'Malvarlığına Karşı Suçlar' konusunda meslek içi eğitim verilecek.

Hilton-Sa Oteli'nde düzenlenecek eğitim semineri, 17 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Farklı il ve ilçelerden yaklaşık 100 hakim ve savcının katılması beklenen eğitim semineri 3 gün sürecek. Seminerin ilk gününde, protokol üyelerinin katılımıyla yapılacak açılışın ardından, Yargıtay 13. Ceza Dairesi üyeleri Abdulhalik Yıldız ve Vuslat Dirim 'Hırsızlık Suçları ve Uygulamaları, 6545 Sayılı Kanunla Getirilen Değişikler, Hırsızlık Suçunun Gece Vakti İşlenmesi, Suçun Özel Görünüş Şekilleri, Daha Az Cezayı Getiren Haller, Malın Değerinin Az Olması' konularını ele alacak.

Meslek içi eğitim seminerinin ikinci gününde ise 'Hırsızlık Suçları ile Birlikte İşlenen Mala Zarar Verme ve Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Suçları ile Hırsızlık Suçu ile Güveni Kötüye Kullanma ve Dolandırıcılık Suçlarının Ayrımı', 'Kullanma Hırsızlığı, Zorunluluk Hali, Şahsi Cezasızlık Sebebi veya Cezada İndirim Yapılmasını Gerektiren Şahsi Sebep ve Etkin Pişmanlık ve Uygulamaları' 'Karşılıksız Yararlanma Suçları ve Uygulamaları, Bu Suçlarla Birlikte İşlenen Mühür Bozma Suçu ve Uygulamaları' konularında Abdulhalik Yıldız ve Vuslat Dirim ile birlikte Yargıtay 13. Ceza Dairesi Tetkik Hakimleri Özgen Biçgin ve Lütfi Gürgen hakim ve savcıları bilgilendirecek.

Seminerin son günü de Yargıtay 2. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Fidan Balcı, hakim ve savcılara 'Yağma Suçları ve Uygulamaları, Daha Az Cezayı Getiren Hal, Suçun Özel Görünüş Şekilleri, Teşübbüs' konularında eğitim verecek.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yaptığı çalışmalarla meslek içi farkındalık, duyarlılık oluşmasını ve kurum kültürünün güçlenmesini sağlayan Türkiye Adalet Akademisi'nin bu seminerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Başsavcı Ali Yeldan, "Günlük hayatta oldukça fazla karşılaşılan hırsızlık, yağma, mala zarar verme suçları Türk Ceza Kanunu'nun Malvarlığına Karşı Suçlar bölümünde düzenlenmiştir. Uygulamada etkin sonuç almak, vatandaşların mülkiyet hakları başta olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerinin yaşanabilir olmasını sağlamak bakımından 3 gün sürecek yoğun eğitim programıyla birçok hakim ve savcılarımız konuyla ilgili uzman kişilerin bilgilendirmeleriyle aydınlanacaktır. Biz bu çapta büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.