Mahmut Tanal: Yargı Paketi Komisyona Geliyor, Bence En Önemil Gündem Budur

Mahmut Tanal: Yargı Paketi Komisyona Geliyor, Bence En Önemil Gündem Budur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bugün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmesi beklenen yargı paketinin Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini söyledi. CHP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bugün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmesi beklenen yargı paketinin Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.

CHP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi, İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’le birlikte, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bugün meclis komisyonunda görüşülen yargı paketini değerlendirdi. Tanal, şunları kaydetti:

"Ekmek, su gibi ihtiyacımız olan ve bugün TBMM Adalet Komisyonu’na gelecek olan yargı paketinde pek tartışılmayan konular var. Şu anda siyasi iktidara muhalif olan basın mensubu veya işveren, iktidara karşı bir suçtan dolayı, uyduruk bir suçtan dolayı soruşturma başlatırsa onun o suçla ilgili olmayan tüm malvarlığına tedbir konulabilir. Ne demek? A işvereni, a gazetesi günün birinde siyasi iktidarı eleştirdi, ağır eleştirdi. ‘Siz hükümeti devirmekle ilgili şöyle şöyle işler yaptınız’ diyerek cumhuriyet savcısının açacağı soruşturmayla o işletmenin mal varlığına tedbir koyar, eğer ileriye yönelik çekleri varsa, ödeyemez, ödeyemeyeceği zaman iflas bayrağını çekmiş olur. Bundan daha güncel, daha simit gibi sıcak konu olamaz. Kamuoyu ne kadar biliyor? Çoğu konuşulmadı."

Dünyada medya işiyle uğraşan kişilerin gidip demir ticaretiyle uğraşmadığına dikkat çeken Tanal, "Gidip hırdavat işiyle uğraşmıyor, bizde gayet rahat her şeyle uğraşıyor, uğraşınca, ‘Ben senin kredi musluklarını donduruyorum’ diyor ve göbekten bağlı hale geldi." dedi.

"BİR SAVCI ÜLKE GENELİNDE KARAR ALIDRABİLECEK"

Bir savcının bir soruşturma başlatmasıyla o bölgedeki sulh ceza yargıcı kanalıyla Türkiye’deki 81 ilde arama, dinleme, tüm kararları aldırabileceğine dikkat çeken Tanal, "Geriye doğru gidiş var. Yeni Türkiye, geriye gidiş var. Gelen yasalarla yeni Türkiye ileri demokrasiye mi geriye mi gidiyor. Yargı paketinde suçlanıyorsunuz. Kim sizi suçluyor, cumhuriyet savcısı. İddiayla ilgili kendinizi aklamanız için dosyanın içeriğini bilmeniz lazım. Suçlamaları çürütebilmeniz için aleyhinize olan belgeleri, bilgileri bilmeniz lazım. ‘Bunlar gizlidir’ kararı geliyor. Hangi suçla suçlandığınızı bilmediğiniz bir iddiayı çürütmeniz imkansız. Makul şüphe meselesi var. Basın mensubu arkadaşımızın çantası yüklü, çantasının içerisinde biraz görünmüyorsa koşuyorsa, heyecanlıysa, o çevrede bir olay carsa gayet rahat polis, ‘Ben sizden şüphelendim, zaten heyecanla yürüyorsunuz, biraz da terlemişsiniz’ diyerek sizi 24 saat karakolda tutma yetkisi var. Türkiye’nin sıcak gündemi, bu konuya eğilmek lazım."

"TERÖR OLAYLARI KÜLLİYEN YALANDIR"

Hükümetin, ‘Terör olaylarına karşı yargı paketi çıkarılıyor’ algısının gerçeği yansıtmadığını belirten Tanal, "Terörle mücadele iddiası külliyen yalandır. Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesinde devlete karşı zarar veren herkesin zararının tazminiyle ilgili hükümler var. Bu gerekçeden bağlantılı olarak, dinimize kurban olsunlar, dinle halkımızı aldatıyorlar. Yaptıkları dini siyasete malzeme etmenin, dini kendi çıkarları, yolsuzluğu kapatmanın, perdelemenin yöntemi olarak kullanan iktidar var. Bu açıdan halkımız kandırılıyor. Canlı örneği Validebağ’dadır. ‘Arsam var, gelin cami yapın’ dedim. Ne oldu?" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.