Madenci Yakını Güzel: İhmale Bile Kaza Dediler

Madenci Yakını Güzel: İhmale Bile Kaza Dediler

Karaman Ermenek Has Şekerler Maden Ocağı'nda 3. gün bitmek üzere. Ailelerin sabırları tükenme noktasına geldi. Kızılay'ın oluşturduğu çadırda bekleyen ailelerin feryatları ise yürekleri dağlıyor. Basınla görüşmemeleri için geniş...

Karaman Ermenek Has Şekerler Maden Ocağı'nda 3. gün bitmek üzere. Ailelerin sabırları tükenme noktasına geldi. Kızılay'ın oluşturduğu çadırda bekleyen ailelerin feryatları ise yürekleri dağlıyor. Basınla görüşmemeleri için geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Ancak tüm yakınlar bundan şikayetçi. 36 yaşındaki madenci Kamil Yaman'ın halası Nemika Güzel, yeğeninin 3 çocuğu olduğunu, babasız kaldıklarını belirtip, "Bu ihmale bile kaza dediler. Maden sahibi kaza demiş, ne kazası? Bu maden kapatılmıştı, 8-9 bin TL verip yeniden açtırmış." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İçeride mahsur kalan 18 madenciden 36 yaşındaki Kamil Yaman'ın halası Nemika Güzel, yeğeninden gelecek güzel bir haber için umutla bekliyor. Ancak yüreği yaralı hala, ilk gün arama çalışması dahi olmadığına, ihmallere, yetersizliklere ve kurulan barikatlara isyan ediyor.

Günlerdir dua ettiklerini ve uyumadıklarını anlatan acılı kadın Nemika Güzel, "Bu çocukların hiç mi değeri yok, kaldığımız çadırların önüne baraka çekiyorlar, Cumhurbaşkanı, Başbakan gelince hapis oluyoruz, bizi basınla dahi görüştürmüyorlar." dedi.

İlk gün madende arama çalışması dahi olmadığından şikayetçi olan Güzel, "Yeğenimin 3 çocuğu var, babasız kaldılar. Bu ihmale bile kaza dediler. Maden sahibi kaza demiş, ne kazası? Bu maden kapatılmıştı, 8-9 bin TL verip yeniden açtırmış." ifadelerini kullandı.

'REZİLLİKLERİ BASINA SIZMASIN DİYE BİZİ GÖRÜŞTÜRMÜYORLAR'

Madende çalışan işçilerin köle gibi kullanıldığına dikkat çeken yaşlı kadın, işçilerin evden getirdikleri yemekeleri madende yediklerini, tuvaletlerini poşetlere, pet şişelere yaptıklarını anlatıyor.

Öte yandan basınla görüştürülmemelerini de sitem eden Nemika Güzel, "Rezillikleri dışarı sızmasın diye bizi basınla görüştürmüyorlar. Bakanlar sürekli bizden kaçıyor. Son 2 gündür uğruyorlar. Gelmiyorlar ya gelsinler onlar da bizim bakanlarımız. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanalar bizim başkanlarımız. Bizimle dertleşmeyecekler de kiminle dertleşecekler. Sen Türkiye ile dertleşmezsen sana dışarıdan çare yok." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.