Maden İşçileri İçin Baret Takıp Madenci Yürüyüşü Yaptılar

Maden İşçileri İçin Baret Takıp Madenci Yürüyüşü Yaptılar

Karaman’da meydana gelen maden faciasında mahsur kalan 18 işçi için bir grup, akşam saatlerinde Selanik Caddesi üzerinde eylem yaptı. İşçi bareti takan grup, polisle bir süre tartıştıktan sonra dağıldı.Karaman’da maden ocağında mahsur...

Karaman’da meydana gelen maden faciasında mahsur kalan 18 işçi için bir grup, akşam saatlerinde Selanik Caddesi üzerinde eylem yaptı. İşçi bareti takan grup, polisle bir süre tartıştıktan sonra dağıldı.

Karaman’da maden ocağında mahsur kalan işçiler için saat 19.00 sıralarında Ankara Selanik Caddesi üzerinde toplanan bir grup eylem yaptı. Maden işçileri gibi tek sıra halinde yürüyen grup, önlerinde, '8 işçi göçük altında mücadelesi veriyor, AKP işçi cinayetine doymuyor' pankartı asıp, 'Maden işçisi yalnız değildir, kaza değil katliam kader değil cinayet, işçi düşmanı katil AKP' sloganları atıp yürüyüş yaptı.

Bir süre sokaklar arasında tek sıra halinde yürüyerek eylem yapan grup, ana caddeye çıkmak istedi. Cadde sonunda polis tarafından yolları kesilen eylemcilerle polis arasında kısa süreliğine bir tartışma yaşandı. Grup adına polisle konuşan bir eylemci, polise eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Bunun üzerine polis ise kendilerinin dağılmaları gerektiğini aksi halde müdahalede bulunup, gözaltı yapacaklarını söyledi. Polisten izin alamayan eylemciler Yüksel Caddesi’ne yöneldi. Burada bir süre duran grup daha sonra sessizce dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.