M. Ali Uz için iki eser

M. Ali Uz için iki eser

Şehrin hafızasına önemli katkılar sunan Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar’ın kurucusu ve halen yayın yönetmeni olan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Uz’un hakkında söylenenler ile hayatı ve hatıraları yayınlandı

Kitapların ilki Uz’un hayatı ve hatıralarından oluşuyor. Araştırmacı Yazar Uz’un torunu Saadettin Melik Kaya tarafından hazırlanan “Şeyhulmuharrin Mehmet Ali Uz, Hayatı ve Hatıraları” isimli kitap Çimke Yayınları’ndan çıktı. 264 sayfalık eserin önsözünde “Elinizdeki bu kitap; dinine vatanına, milletine, kültürüne hakkıyla sahip çıkabilmek için ömrü boyunca çalışmış, mücadele vermiş bir insanın 200 sayfayı aşkın hikayesidir” diyen yazar Saadettin Melik Kaya, “Seksen koca yılı esktmiş, ömrü boyunca çalışmaktan, koşturmaktan bir an bile yılmamış, yüzlerce fidan yetiştirip bir o kadar da dostunu toprağa vermiş bu adam, hayatının en ince detaylarıyla karşımdaydı. Kitap çalışmalarından fırsat bulduğu sürece o anlattı, ben de ilk hatırayı nasıl bir heyecanla dinlediysem, son hatırayı da o heyecanla dinledim” ifadelerine yer verdi. Kitabın takdimini ise Prof. Dr. Saim Sakaoğlu yaptı.

UZ HAKKINDA NELER SÖYLEDİLER?

Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar’da M. Ali uz için hazırlanan 12 özel sayıda yayınlanan 87 makale Akademik Sayfalar editörleri Av. Serdar Ceylan ve Züleyha Önal tarafından kitaplaştırıldı.  287 sayfalık eser Çimke Yayınları tarafından neşredildi. Takdim yazısında Av. Serdar Ceylan, “Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar’da Konya’mızın vefa borcu olarak hazırlanan bu özel sayılardan seçme yazılar ile bu mütevazi kitapta, dostlarının, ailesinin, yakınlarının kaleminden, senelerce Konya’mızın hizmetinde bulunan ‘Konya Kültür Hadimi’, ‘Şeyhülmuharririn’, ‘Bir Konya çınarı’ Mehmet Ali Uz üstadımız karınca kararınca anlatılmaya gayret edilmiştir. Onu yakınlarının, Konya’da mensubu olduğu kültür camiasının kaleminden okumak, bereketli bir ömrün serüvenine davettir” ifadelerine yer verdi. Züleyha Önal da Mehmet Ali Uz’un bir Konya çınarı olduğunu ifade ederek, “Kendisinin bereketli bir ömrü var. Sürekli araştırıp çalışan, gençleri de araştırmaya teşvik eden ve onların yanında olan bir yapısı var. Böyle bir hayatı kitaplaştırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu kitap 14 yıllık Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar Eki’nin bir ürünüdür. Akademik Sayfalar bunun dışında Mevlevi Mektupları, Adım Adım Belgelerle Konya gibi kitapların ve çeşitli kitapların yayınlanmasına vesile olmuştur” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.