Lübnan'a Sığınan Suriyelilerin Çadırları Çamur İçinde Kaldı (Özel)

Lübnan'a Sığınan Suriyelilerin Çadırları Çamur İçinde Kaldı (Özel)

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin kaldığı Akkar bölgesindeki çadırlar, yağmur yağınca çamur içinde kaldı.

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin kaldığı Akkar bölgesindeki çadırlar, yağmur yağınca çamur içinde kaldı. Zor durumda olan Suriyeliler yardım bekliyor.

Suriye'de 2 yılı aşkın bir süreden beri devam eden iç savaştan kaçanların çoğu Lübnan'a sığınıyor. Lübnan'ın kuzey bölgesindeki Akkar şehri yakınlarında kendi imkanları ile çadır kuran Suriyeliler, yağmur yağınca çamur içinde kaldı. Kaldıkları bölgede su birikince çadırları çamur içinde kalan mülteciler, kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Savaşlarda en fazla sıkıntı çeken çocuklar, çıplak ayakla çamur içinde oynuyor.

Suriye'den kaçan ve maddi imkanı iyi olan mülteciler, başta Trablus, Beyrut, Sayda ve Sur şehirleri olmak üzere yerleşim yerlerinde ev kiralayarak yaşamlarını sürdürüyor. Ancak, ev kiralayacak kadar parası olmayan, canını zor kurtarıp kaçan Suriyeliler ise boş alanlarda kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor.

Ülkenin kuzey bölgesindeki Akkar şehri sahilinde de kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren savaş mağduru Suriyeliler, yağmur yağınca perişan oldu. Çadırları kullanılamayacak hale geldi. Islanan malzemelerini güneşe sererek kurutmaya çalışıyorlar. Çocuklar ise çıplak ayaklarıyla çamur içinde oynamaya devam ediyor.

Lübnan'a sığınan Suriyeli mülteci sayısı resmi olmayan rakamlara göre 2 milyonu geçti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.