Londra'da finalin adı belli oldu

Londra'da finalin adı belli oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da süren ATP Sezon Sonu Tenis Turnuvası'nda finalin adı belli oldu..

İLK FİNALİST DJOKOVİC

Sırp Novak Djokovic Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 2-1 yenerek finale çıktı..


İngiltere'nin başkenti Londra'da süren ATP Sezon Sonu Tenis Turnuvası'nda, Sırp Novak Djokovic, Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 2-1 yenerek, finale çıktı.. 
 
O2 Arena'da oynanan yarı final maçında, ilk 8 oyun boyunca raketler servislerine tutundu. 2009 yılının finalisti Del Potro, 9'uncu oyunda rakibinin servisini kırarak, 5-4 öne geçti. Servis oyununu da alan Arjantinli tenisçi 47 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

Grup maçlarında Federer'i 2-1 yenmeyi başaran Del Potro, ikinci setin üçüncü oyununda da 1 numaralı seribaşı Djokovic'in servisini kırdı ve 2-1 öne geçerek, avantaj yakaladı. Bir sonraki oyunda servis kırarak Del Potro'ya yanıt veren Sırp tenisçi, sekizinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve seti 6-3 alarak, durumu 1-1'e getirdi.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan 24 yaşındaki Arjantinli raket, son sette güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi. Djokovic, üçüncü ve yedinci oyunlarda servis kırarak, seti 6-2, maçı da 2-1 kazandı ve adını finale yazdıran taraf oldu.

Bu turnuvada 2008 yılında şampiyon olmayı başaran Djokovic'in finaldeki rakibi, bu akşam oynanacak Roger Federer-Andy Murray maçında belli olacak.

Toplam 2 saat 11 dakika süren maçta Djokovic, 9 ace, 1 çift ve 30 basit hatayla oynadı. İlk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 82 başarı oranı yakalayan Sırp tenisçi, 34 kez doğrudan puan getiren vuruş yaptı.

Mücadeleyi 5 ace, 2 çift ve 31 basit hatayla tamamlayan Del Potro ise 26 kez doğrudan puan getiren vuruş yaptı.


Djokovic'in rakibi Federer

O2 Arena'da oynanan maça kötü başlayan ve basit hatalarla puan kayıpları yaşayan Federer, ilk oyununda servisini kırdırdı ve Murray'nin servis oyununu da almasıyla 2-0 geriye düştü. Toparlanmaya başlayan deneyimli raket, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı ve 4-4 eşitliği sağladı.

Kalan oyunlarda iki raket de servisine tutununca tie-break uygulamasına gidildi. Çekişmeli geçen tie-break'i 7-5 kazanan Federer, seti de 7-6 aldı.

İkinci sette üstünlüğünü kabul ettiren taraf Federer oldu. Murray karşısında zorlanmayan, üçüncü ve yedinci oyunlarda servis kırmayı başaran İsviçreli tenisçi, seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak finale yükseldi.

ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda bugüne kadar 6 kez şampiyon olmayı başaran Federer, Sırp rakibi Novak Djokovic karşısında 8. finalini oynayacak. Djokovic, 2008 yılında turnuvada şampiyonluk yaşamıştı.

Bu yıl Wimbledon finalinde Federer'e yenilen ancak Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan ve Amerika Açık'ta ilk Grand Slam şampiyonluğuna uzanan Murray ise turnuvadaki üçüncü yarı finalinde de istediğini elde edemedi.

Toplam 1 saat 33 dakika süren mücadelede Federer 2 ace ve 20 basit hatayla oynadı. 20 kez de doğrudan puan getiren vuruş yaptı. 5 ace atan ve 1 çift, 26 basit hatayla maçı tamamlayan Murray ise 16 kez doğrudan puan getiren vuruşun sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.