Lisanslı firma çocuk çalıştırıyor!

Lisanslı firma çocuk çalıştırıyor!

Kumköprü Mahallesi’nde üzerinde Karatay Belediyesi yazılı bir çöp kamyonunda çocuk yaşta işçilerin çalıştırılması vatandaşların tepkisini çekti.

Kumköprü Mahallesi’nde üzerinde Karatay Belediyesi yazılı bir çöp kamyonunda çocuk yaşta işçilerin çalıştırılması vatandaşların tepkisini çekti. Çöp aracının plakasının 67 il kodunda olması ise kafaları karıştırdı.

Yapılan araştırma sonucu aracın Karatay Belediyesi tarafından ihale sonucu verilen özel bir lisanslı hurda, atık toplama ve geri dönüşüm firmasına ait olduğu öğrenildi. Firmanın çocuk yaşta işçiler bulundurarak çöpten atık toplatması ise tepki ile karşılandı.

Olay, geçtiğimiz günlerde bir kağıt toplayıcısına lisanslı firmaların önünü açmak için zabıta tarafından yapılan müdahaleyi hatırlattı.

Olaya şahit olan İsmail Bozdemir isimli vatandaş, çocuklara çöp toplatıldığını gördüğümde içim acıyor. Başta Karatay Belediyesi nasıl çocuk işçi çalıştırır diye aklıma geldi ama araç belediyenin ihale ile verdiği bir firmaya aitmiş. Bu yaşta çocukların işte değil okulda olmaları lazım. Devletimiz, belediyeler çöpten kağıt toplayan vatandaşa müdahale ediyor. Neymiş bu işi lisanslı firmalar yapacakmış. Alın size lisanslı firma, çocuk işçi çalıştırıyorlar. Belediye acaba buna bir müdahalede bulunacak mı?” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

1-(4).20160328102541.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum