Lig yerli hocalara emanet

Lig yerli hocalara emanet

Spor Toto Süper ligde teknik direktör kıyımı.. 7 takımın sezona yeni teknik adamlarla başladığı ligde16 hafta geride kalırken, 6 takım teknik direktör değişikliğine gitti..

Her dönemde olduğu gibi; yanlış teknik direktör seçimi veya yanlış transferler yapan 6 kulübün yöneticileri faturayı yine teknik adamlara kesti ve geride kalan haftalarda iki’si yabancı 6 teknik direktör ile yollar ayrıldı. Ligde 4 takım yabancı, 14 takım ise yerli hocalarla yola devam ediyor..
Beşiktaş Bernd Schuster, Gençlerbirliği Thomas Doll, Galatasaray Frank Rijkaard, Kayserispor Shota Arvaladze ile olmak üzere yabancı teknik direktörlerle sezona başlarken, süper ligde bu dönemin başında 7 takım yeni teknik direktörlerle yola çıktı.. Ancak, geride kalan 16 hafta da 6 takımda teknik direktör kıyımı yaşandı.. Buna göre; Gençlerbirliği’inde Doll’un yerine yardımcısı Rolf Zumdıck takımın başına getirilirken, Galatasaray’da ise Rijkaard’ın yerine ise takım eski futbolculardan George Hagi’ye teslim edildi..
Sezona Hakan Kutlu ile başlayan Manisaspor’da teknik direktörlüğe daha sonra Hikmet Karaman getirilirken, Sivasspor’da ise Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasıyla takım, aynı hafta Eskişehirspor’dan ayrılan Rıza Çalımbay’a teslim edildi. Eskişehirspor’un başına da Bucaspor’u yarı yolda bırakan Bülent Uygun getirildi. Bucaspor yönetimi de Bülent Uygun’un ayrılmasının ardından Samet Aybaba ile anlaştı..      
Spor-Toto Süper ligde; şampiyon adaylarından Bursaspor Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Bernd Schuster, Fenerbahçe Aykut Kocaman ve Trabzonspor Şenol Güneş ile yola devam etti. Konyaspor ise, sezona başladığı Ziya Doğan ile ilk 16 haftayı geride bıraktı. Ligin sürpriz takımlarından Kayserispor’da Shota Arveladze, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Abdullah Avcı ile önemli bir çıkış yakaladı. Lig sonuncusu Kasımpaşa’da yönetim Yılmaz Vural’a güven duyarken, Antalyaspor’da Mehmet Özdilek, Gaziantepespor’da Tolunay Kafkas, Ankaragücü’nde Ümit Özat, Karabükspor’da Yücel İldiz ilk 16 haftada takımın başında görev yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.