Lig 2. yarı başlar

Lig 2. yarı başlar

Konya Şekerspor’un Antalya kampı bugün başlıyor. Yılbaşına kadar transfer çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirten teknik adak Altıparmak, ligin 2. yarısının daha çetin geçeceğini söyledi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, 2. yarı hazırlık kampına bugün başlıyor. Geçtiğimiz hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş ile karşı karşıya gelen ve ortaya koyduğu futbolla göz dolduran Şekerspor’da zorlu maçın ardından başlayan izin bugün sona erdi. Antalya’da toplanarak Kaya Belek Otel’de kampa giren yeşil-beyazlılar, kadrosunu dört veya beş oyuncu ile takviye etmeyi planlıyor. Ligin ikinci yarısı ve Trabzonspor maçı hazırlıklarını Antalya’da sürdürecek olan temsilcimizin, 11 Ocak’ta evinde oynayacağı kupa maçı için 10 Aralık’ta Konya’da olması bekleniyor.
Bugün akşam saat 18.00de teknik adam Mehmet Altıparmak nezaretinde ilk kamp çalışmasını gerçekleştirecek olan yeşil-beyazlılar, bir diğer taraftan da transfer çalışmalarını birer birer noktalamanın hesaplarını yapıyor. Yaklaşık üç gündür yeşil-beyazlıların gündemini meşgul eden ve son aşamaya gelinen bir forvetin bugün imza atarak kampa katılması bekleniyor. Dün son bir görüşme yapılacak olan futbolcunun ismi ise büyük ihtimalle bugün açıklanacak.
İlk yarının sona ermesi ile birlikte futbolu bırakan Zafer Biryol, takımdan gönderilen Barış Çetin ve Muhammet Fatih ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar, eksik mevkilerine nokta transferlerle yılbaşından önce yeni kadrosunu oluşturmak istiyor. Bir forvetle kesin anlaşma yapıldığı bildirilen Şekerspor’un bir başka forvet ve sol kanada alacağı iki isim ile de yakın temasta olduğu gelen haberler arasında.
Futbolcuların kulüpleri ile olan küçük pürüzleri çözmesini bekleyen Şekerspor, önümüzdeki günlerde bu isimleri açıklayacak. Ayrıca birkaç kaliteli isimle de yakın temasını sürdüren Şekerspor, bu futbolculardan olumlu sonuç aldığı takdirde yeşil-beyazlı renklere bağlayacak. Öte yandan Konyaspor’un yakından ilgilendiği Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak’ın durumları ise önümüzdeki günlerde belli olacak. 
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, ligin ilk yarısı için yaptığı değerlendirmede ligin geneline bakıldığında son iki maç hariç kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi. Lig’e çok iyi başladıklarını ve kupada dahil olmak üzere çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade eden Altıparmak; “Sezon içerisinde tam iki kere on günde dört maç çıkardık. Bu yoğun tempoya rağmen iyi bir performans gösterdik ve futbolcularım bunun üstesinden gelmeyi başardı. Bu açıdan tüm futbolcularımı kutluyorum. Ligin geneline bakıldığında ilk yarı anlamında Konya’yı ve Şekerspor’u iyi temsil ettik. Son iki maçta yaşadığımız kayıplar nedeni ile liderin altı puan gerisine düştük. Ancak bir bu farkı kapatarak bir o kadarda fark atabilecek kapasitede kaliteli bir takımız” dedi
Sezon öncesinde yaptıkları hesapların neredeyse hepsinin tuttuğunun altını çizen Altıparmak; “Ancak liderlik yarışı içine girdiğimiz Elazığspor’un istikrarı daha iyiydi. Futbolda zaman zaman iniş çıkışlar olur. Biz bunları yaşadık ancak Elazığ nereyse bu dalgalanmaların hiç birini yaşamadı. Bizim en büyük sıkıntımız bu oldu. Ancak her zaman söylediğim gibi ligler asıl ikinci yarılar başlar. Ligin ilk yarısı ile ikinci yarıları arasında çok büyük farklılıklar vardır. Söylediğim gibi futbolcularımdan şu an itibarı ile memnunum. İkinci yarı eksiklerimizi giderip, çok çalışarak hedefimize ulaşmak için mücadele edeceğiz. İlk yarıda yaptığımız basit hataları yapmadan çok daha iyi bir istikrar yakalamak istiyoruz. Ligin ikinci yarılarında daha dirençli olan, birlik ve beraberliği daha iyi yakalayabilen takımlar her zaman ipi göğüsler. Biz ekip olarak bunu yakaladık. İkinci yarıda daha iyisini yaparak Konya’ya şampiyonluk keyfini yaşatmak istiyoruz. Allah’ın izni ile ikinci yarı iyi bir hazırlık dönemi geçirip Mayıs ayında sonunda lige en üst sırada bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Kamp öncesinde yapılan transfer çalışmaları ile de ilgili bir değerlendirme yapan Altıparmak; “Şu an itibarı ile bir forvetle anlaşıldı. Bu futbolcunun bugün kampa katılmasını bekliyorum. İkinci bir forvet içinde çalışmalarımız son aşamaya geldi. Sol kanada almayı düşündüğümüz futbolcular içinde girişimlerimiz oldukça verimli bir şekilde devam ediyor. Futbolcuların kulüpleri ile aralarındaki küçük pürüzleri çözmesini bekliyoruz. Yılbaşına kadar bu transferleri tamamlamak ve Trabzon maçının hazırlıklarını tam kadro devam ettirmek istiyoruz. Yılbaşından sonra ise olabilecek birkaç istisna dışında transferi düşünmüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.