Kuzey Ren Vestfalya’da (Krv) Türk Yatırımcılara Ödül

Kuzey Ren Vestfalya’da (Krv) Türk Yatırımcılara Ödül

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) faaliyet gösteren başarılı Türk firmaları, Ekonomi Bakanlığı ile kalkınma ve yatırım acentesi NRW.

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) faaliyet gösteren başarılı Türk firmaları, Ekonomi Bakanlığı ile kalkınma ve yatırım acentesi NRW.INVEST tarafından ödüllendirildi. İstanbul Alman Başkonsolosluğu’nda KRV Ekonomi Bakanlığı ile kalkınma ve yatırım acentesi NRW.INVEST tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreninde konuşan Bakan Garrelt Duin, eyaletlerinde Türk yatırımcıların öneminin gittikçe arttığını söyledi.

Ödüle layık görülen şirketler bu yıl Moers şehrindeki tesisiyle kimya şirketi NEDEX, Troisdorf’da yerleşik halı üreticisi MERİNOS ve ayrıca yatırımlarını Düsseldorf merkezli olarak başlatan kozmetik uzmanı B’IOTA şirketleri oldu.

KRV Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, KOBİ ve Zanaat Bakanı Garrelt Duin, "Bölgemizdeki Türk firmaları hem ekonomik hem de kültürel anlamda bizi önemli atılımlara teşvik etmekte ve eyaletimizin gelişmesi ile rekabet gücünün artmasına belirleyici bir katkı sağlamaktalar. NRW.INVEST AWARD TURKEY ödülü ile de bizler bu firmaların KRV için sundukları bu performansı onurlandırmak istiyoruz." dedi.

Duin Türkiye’deki yatırımcılara da çağırıda bulunarak, KRV'nin lojistik merkez olması yanında geniş ulaşım ağı, kalabalık nüfusu, Almanya'nın bir numaralı fuar merkezi olması, 60'ın üzerinde yüksekokul ve birçok araştırma enstitüsü ile yatırımcıya çok avantajlar sunduğunu belirtti.

10 yıl önce kurulan ve 6 yıldır İstanbul'da temsilciği olan NRW.INVEST, 16 eyaletten bu konuda temsilcisi olan tek kurum. Yurt dışından yatırımları eyalete çekerek istihdamı, kaliteyi ve rekabeti artırmak isteyen eyalet acentesi Genel Müdürü Petra Wassner de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün NRW.INVEST AWARD TURKEY 2013 kazananlarını eyaletimizdeki diğer birçok Türk yatırımcısını temsilen ödüllendiriyoruz." şeklinde konuştu.

300’ü aşkın Türk firması bünyesinde NRW.INVEST’in ikincisini düzenlediği ödül töreninde mobilya üreticisi Alfa Möbel (Boydak Holding), mobil iletişim şirketi Turkcell, hazır giyim üreticisi Sarar, et ve sucuk ürünleri imalatçısı Egetürk, lojistik şirketi Gökbora ve televizyon kanalı ATV Avrupa gibi tanınmış firmalar da yer aldı.

Ödüle layık görülen şirketlerden altı ülkede 400’ü aşkın çalışanıyla yıllık yaklaşık 55 milyon Euro ciro yapan Türkiye merkezli kimya şirketi Nedex Chemie Deutschland Yönetim Kurulu Başkanı Ünlüer, "Almanya'da ancak 'Made in Germany' üretebiliyoruz. O marka ile dünyaya ürün satabiliyoruz." diyerek, KRV'nin kendilerine çok cazip imkânlar sunduğunu söyledi.

Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da "Bir medeniyet merkezi olan Mezopotamya’dan başka bir medeniyet merkezi olan Avrupa'ya açıldık." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.