Kuveytli Ailelerin Aylık Harcaması 13 Bin Dolar

Kuveytli Ailelerin Aylık Harcaması 13 Bin Dolar

Kuveytli ailelerin ayda ortalama 13 bin dolarlık harcama yaptığı bildirildi.Merkezi İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya göre, petrol zengini ülkede yaşayan yerli ailelerin aylık harcamalarının yüzde 14’ü gıda, içecek ve tütüne, yüzde 6,6’sı.

Kuveytli ailelerin ayda ortalama 13 bin dolarlık harcama yaptığı bildirildi.

Merkezi İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya göre, petrol zengini ülkede yaşayan yerli ailelerin aylık harcamalarının yüzde 14’ü gıda, içecek ve tütüne, yüzde 6,6’sı ise kıyafet ve ayakkabıya gidiyor.

Toplam harcamaların yüzde 21,8’i eğlenceye ayrılırken, ulaşım ve iletişimin oranı yüzde 8,8’i buluyor. Restoran ve otellerin masraflardaki oranı yüzde 2,6’ya, kültürel aktivitelerin oranı yüzde 3,8’e yaklaşıyor.

Araştırmaya göre eğitime ayrılan oran yüzde 1,9, sağlık için harcama oranı ise yüzde 1,8’de kaldı. Uzmanlar, ülkede eğitim ve sağlık hizmetlerinin hükümet tarafından yerli vatandaşlara bedava sağlanması nedeniyle bu oranın düşük olduğunu ifade ediyor.

El Vatan gazetesinin haberine göre, ülkede yaşayan yabancı ailelerin ortalama harcamasının 3 bin 256 dolar ve harcama oranlarının yerli ailelerinki ile hemen hemen aynı olduğunu kaydedildi.

Kuveyt’in toplam nüfusu 3,1 milyona ulaşırken, çoğunluğu Asyalı inşaat işçisi olmak üzere yabancılar toplam nüfusun üçte birini oluşturuyor. Diğer ülkelerden gelen Araplar arasında ise 455 bin kişi ile Mısırlılar ilk sırada yer alıyor.

Bu yılın başında çıkan haberlere göre yabancı nüfusu azaltmaya çalışan hükümet, 10 yıl içerisinde bir milyon yabancıyı ülkesine geri göndermeyi planlıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.