Kuşoğlu: Hükümetin Yapmak İstediği Tsk'yı Ele Geçirip İktidar Kurumu Yapmak

Kuşoğlu: Hükümetin Yapmak İstediği Tsk'yı Ele Geçirip İktidar Kurumu Yapmak

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, hükümetin Jandarma Genel Komutanlığı’nı İçişleri Bakanlığı’na bağlaması ile ilgili hazırladığı tasarıyı eleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir reforma ihtiyacı olduğunu kaydeden...

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, hükümetin Jandarma Genel Komutanlığı’nı İçişleri Bakanlığı’na bağlaması ile ilgili hazırladığı tasarıyı eleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir reforma ihtiyacı olduğunu kaydeden Kuşoğlu, "Ama sizin yapmak istediğiniz bizim anladığımız kadarıyla bir reform değil. Sizin yapmak istediğiniz tamamen TSK’yı ele geçirmek, siyasi kurum haline getirmek, iktidarın bir kurumu haline getirmek; tıpki YÖK gibi ya da diğer kurumlar gibi. Tümüyle iktidarın yakın gördüğü kişilerle doldurmak gibi. Üst düzey ve özellikle kendi seçtiği kişilerle atadığı kişilerle doldurmak gibi. Yapılan eylemler tasarruflar bunu gösteriyor." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı ve Sanayi Müsteşarlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Sunumun ardından milletvekillerin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu söz aldı.

Ülkemizde olumsuz gelişmeler yaşandığını belirten Kuşoğlu, "En son Jandarma'nın İçişleri Bakanlığına bağlanıp sivil bir kurum haline getirilmesi. Jandarmadan başlayarak TSK’nın yeniden dizayn edilmesi gibi bir proje ortaya çıkıyor. Bunlar yapılırken de böyle biraz kapalı kapılar ardında yapılıyor bazı numaralarla yapılıyor. Bildiğim kadarıyla Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili yapılan daha önce Mayıs ayında yapılan sonra da geçen Ekim ayında Bakanlar Kurulu gündemine gelen tasarı sanki Genelkurmay Başkanlığı ile görüşülmüş, Jandarma Genel Komutanlığının görüşü alınmış, ikisi arasında uyum varmış gibi önce birine sonra diğerinin görüşü alındı, mutabık kalındı diye sunuluyor sonra Meclis'e getirilmeye çalışılıyor. Buradan yola çıkarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin dizayn edilmesi mümkün değil." şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin reform ihtiyacı olduğunu kaydeden Kuşoğlu, şöyle devam etti: "Ama sizin yapmak istediğiniz bizim anladığımız kadarıyla bir reform değil. Sizin yapmak istediğiniz tamamen TSK’yı ele geçirmek, siyasi kurum haline getirmek, iktidarın bir kurumu haline getirmek; tıpkı YÖK gibi ya da diğer kurumlar gibi. Tümüyle iktidarın yakın gördüğü kişilerle doldurmak gibi. Üst düzey ve özellikle kendi seçtiği kişilerle atadığı kişilerle doldurmak gibi. Yapılan eylemler tasarruflar bunu gösteriyor."

Genelkurmay Başkanlığı'nın çözüm sürecindeki haritayı bilmediğini ifade eden Kuşoğlu şunları söyledi: "Genelkurmay gibi önemli bir kurum çözüm sürecinde haritayı bilmezse, çözüm sürecinin ne olduğunu bilmezse bu nasıl gerçekleştirilir. Halkın bilmediği, Genelkurmay Başkanının bilmediği bir çözüm sürecini gerçekleştirmek ve toplumların karşı görüşlerinin frekanslarını tutturmak mümkün müdür. Daha sonra bir sıkıntı olacağı çok açık."

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili hükümetin reform düşüncesinin ne olduğunu merak ettiğini belirten Kuşoğlu, "Evet hedef askeri kontrol altına alalım, bizim adamlarımızı getirelim, asker de bizim kontrolümüzde olsun; Türk Silahlı Kuvvetleri için böyle bir hedef olmamalıdır. Burada hiç kimsenin vicdanının, aklının, mantığının böyle bir hedefi kabul edeceğini düşünemiyorum. Uygulamaya bakarsanız öyle gelişiyor bütün olaylar son olarak jandarma ile ilgili hazırlanan taslak bir yerden başlamak gerekir mantığıyla böyle bir başlangıçtır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.