Kuseyri'den Yeni Akit'e Yalanlama: Haber Külliyen Yalan Ve İftiradan İbaret

Kuseyri'den Yeni Akit'e Yalanlama: Haber Külliyen Yalan Ve İftiradan İbaret

İş adamı Akın İpek'in avukatı Mehmet Rasim Kuseyri, Yeni Akit'in ‘Dolandırıcılığa Jet Tahliye' başlıklı haberini yalanladı. Kuseyri, haberin her cümlesinde yalan bulunduğunu belirterek, memleketinin bile haberde yazıldığı gibi Mersin...

İş adamı Akın İpek'in avukatı Mehmet Rasim Kuseyri, Yeni Akit'in ‘Dolandırıcılığa Jet Tahliye' başlıklı haberini yalanladı. Kuseyri, haberin her cümlesinde yalan bulunduğunu belirterek, memleketinin bile haberde yazıldığı gibi Mersin değil Hatay olduğunu vurguladı.

Meslek hayatının hiçbir döneminde Fethullah Gülen’in avukatlığını yapmadığını vurgulayan Kuseyri'nin yazılı açıklaması şöyle:

"Yeni Akit gazetesinin 28 Kasım 2014 tarihli nüshasında manşet olarak yayınlanan ve www.yeniakit.com.tr internet sitesinde de yer alan 'Dolandırıcılığa Jet Tahliye' başlıklı yazarı belli olmayan haberin her cümlesindeki yalan ifadeler nedeniyle, kişilik haklarım ağır biçimde zedelenmiştir.

Haberde sözü edilen dosyada bir süre Kemal Ertuğrul vekilliğini yaptığım şeklindeki ifade dışında, haber metni külliyen yalan ve iftiradan oluşmaktadır. Öncelikle haberde sözü edilen ve özü itibariyle şirket ortakları arasındaki hukuki uyuşmazlığa ilişkin dosyada, yalnızca soruşturma aşamasında kısa bir dönem Kemal Ertuğrul’un vekilliğini yürüttüm. Söz konusu süreçte tamamen hukuk kuralları ve meslek ilkeleri çerçevesinde vekillik görevi tarafımca üstlenilmiş; daha sonra 16 Eylül 2013 tarihinde, yani ağır ceza mahkemesinde ilk duruşmanın yapıldığı 04 Ekim 2013 tarihinden daha önce, gördüğüm lüzum üzerine vekillik görevinden çekildim. Ağır ceza mahkemesinde yargılandığı sırada Kemal Ertuğrul’un vekilliğini yürütmedim. Bu nedenle davanın sonraki seyri ve geldiği aşama hakkında hiçbir bilgim bulunmamaktadır.

Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturmada ise sanıklar hakkındaki tutuklama talebi, sulh ceza mahkemesi tarafından reddedilmiş, yapılan itiraz üzerine asliye ceza mahkemesi tarafından ve bir kısım sanıklar bakımından itiraz kabul edilmiş, nihayet daha sonra ağır ceza mahkemesi nezdinde yapılan itiraz sonucunda tutuklama istemi reddedilmiştir. Bu karara bir sonraki numaralı ağır ceza mahkemesi nezdinde cumhuriyet savcısı tarafından yapılan itiraz da yine oy birliği ile reddedilmiştir. Sulh ceza ve asliye ceza mahkemelerinin tek hakimli, ağır ceza mahkemelerinin ise heyet halinde çalıştığı ve ağır ceza mahkemesinin bu konuda karar vermeye yetkili nihai merci olduğu, her hakimin bir oy hakkının bulunduğu ve kararın oy birliği ve gerekçeli şekilde ile alındığı gözetildiğinde haberdeki iddianın ne denli hilaf-ı hakikat olduğu anlaşılacaktır. Bir diğer husus, haberde yer alan yargı süreci bir yılı aşkın bir süre öncesine ilişkin olup, haberin güncelliği de bulunmamaktadır.

Öte yandan, haberde belirtilenin aksine meslek hayatımın hiçbir döneminde Sayın Fethullah Gülen’in avukatlığı görevini ifa etmedim. Bunun gibi, 'Pensilvanya’nın avukatı', 'Gülen grubunun avukatı', 'Paralel Yapı’nın Yargıtay yapılanmasının en önemli irtibat adamı', 'Yüksek yargıda paralel yapının en kilit ismi' ve 'özel ilişkileriyle bilinen' gibi nitelemeler de 'zırva tevil götürmez' kabilinden, algı oluşturmaya dönük, özel bir kastın sosyal mühendislik alanındaki yansımalarından ibarettir. Son olarak mensubu olduğum Kuseyri ailesi Hataylılığı ile maruf olup, haberde geçen 'Mersinli Arap' ibaresi de gerçeği yansıtmamaktadır. İş, aile ve dost çevresinde bu ya da benzeri bir lakapla hiçbir zaman anılmadım. Her türlü hukuki haklarım saklı kalmak üzere, kamuoyuna saygı ile duyurulur. " CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.