Kurultayda konuştu

Kurultayda konuştu

CHP'de 34. olağan kurultayı başladı. Kemal Kılıçdaroğlu CHP kurultayında konuştu!

2:48 İster kürt sorunu deyin ister terör sorunu deyin, ortada bir cenaze duruyor kimse kaldırmaya cesaret edemiyor. Biz çözmeye kararlıyız. Bütün şehit annelerine sesleniyorum. Yetik verin, güç verin, halkın iktidarını kuralım. Türkiye'yi barış cenneti yapalım.

12:44 Siyasallaşan yargı, iktidarın tetikçiliğini yapan yargıdır.

12:43 Halkın oylarıyla seçilen milletvekillerin içerde olduğu bir ülke olamaz.

12:41 Yasama yargı ve yürütme arasındaki denge tümüyle bozulmuş durumda. Yürütme yasama ve yargıyı kontrol ediyor. Adalet ve yargı tümüyle iflas etmiş durumda.

12:41 Demokrasi ahlaki değerler üzerinde yükselir ve derinleşir. Demokrasilerde temel bir kural vardır, yönetciler halka hesap verirler.

12:40 AVRUPA BİRLİĞİ

Avrupa Birliği sürecinde bizden sonra başvuru yapan herkes üye oldu. Biz bekliyoruz. Gittikçe otoriterleşen, özgürlükleri askıya alan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. demokrasi lütuf değildir. Demokrasi insanların ağır bedeller ödeyerek kazandıkları bir haktır ve bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz.

12:38 büyük savaşlar her zaman enerji kaynakları üzerine çıkmıştır. Dünyanın enerji ihtiyacı daha da artacak. Türkiye enerji yatırımı yapmak zorunda. Suriye, Irak ve İran Rusya ile halimiz belli. Siz 280 milyon dolarlık enerji yatırımı yapacaksınız. Güney Akım projesini Rusya'ya verdik ama.

12:37 Bu iktidar onurlu Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'nin geleceeğine ipotek koyan bir iktidardır. Afyon'u Türk köylüsü ekmeyecek diye telefon Ecevit'e de gelmişti. Ama Ecevit ben halkımın çıkarlarını savunurum demişti. İşte biz o kültürden geliyoruz.

12:34 Irak yönetimine bakın bizi eleştiriyor. 1639 Kasrı Şirin anlaşmasından sonra İran'la aramızda hiçbir sorun çıkmamıştı. İlk kez Kürecik Kalkanı'nıdan sonra İran Türkiye'yi vurucağını ilan etti. Aradan geçen yüzyıllar sonrasında ilk kez bir komşumuzla düşman oluyoruz.

12:33 Bizim tarihimizde ve dış politikamızda İLK KEZ bir sıcak çatışma halinde Rusya ve İran Küreciği vuracaklarını ilan etti.

12:32 Bir gerceğin altını çizmek isterim, Dış politikada çifte standart olmaz. Suriye'de savaş var diye sabah akşam savaş tam tamları çalacaksın, öte yandan katliam yapan Ömer El Beşir'i Türkiye'ye çağırıp merhaba diyeceksin. Bunu kabul etmiyoruz.

12:32 İşte CHP budur, CHP sorun değil, çözüm üreten bir partidir.

12:31 Bizim önerilerimizi ellerinin tersiyle ittiler. Sonra tam bir yıl sonra, Rusya bizim önerimizi sahiplendi. Uluslararası bir Suriye konferansı Rusya'da toplandı.

12:31 Suriye ile ilgili uluslararası hukuk neyi öngörüyorsa biz de onu öngörüyoruz. Biz savaş istemiyoruz. Biz tam 1 yıl önce hükümete bir çağrıda bulunduk. Dedik ki, bir Uluslararası Suriye Konferansı düzenleyin, karşıt grupları,iktidarı çağırın, ağabeyli, önderlik yapın.

12:28 Soruyorlar yoksa siz Esad'ı mı destekliyoruz.

12:28 Bu görüntü Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz. Ne diyorlardı sıfır sorun. Ama tam bir sorunlar batağına saplandık.

12:27 Şu geldiğimiz hale bakın. 25 gündür uçağımız düştü, nasıl düştüğünü bilmiyoruz. Merak ediyoruz, bunlar saygın bir devlet mi, yoksa Türkiye bir aşiret devleti mi oldu.

12:27 Yurtta barış, dünyada barış diyorduk, bugünde bunu tekrar ediyoruz. İşte Mustafa Kemal'in duymak istediği bu.

12:26 TÜRKİYE MAŞA HALİNE GELDİ

Türkiye tarihinin en büyük kırılmalarını yaşıyor. Egemen güçlerin, Ortadoğu'da taşeronluğunu üstlenmek, tarihimize saygısızlıktır. Egemen güçler, ateşi elleriyle tutmazlar, onlar ateşi tutacak maşalar ararlar

12:25 Bu partinin kurucu genel başkanı Atatürk diyor ki, üretin, çalışın, üreterek çalışarak dünyada söz sahibi olabilirsiniz. 34. Kurultayımızda önce üreteceğiz, sonra çalışacağız, kazancı da hakça dağıtacağız.

12:24 Biz neden üreten Türkiye diyoruz. Neden çalışan Türkiye diyoruz. Bunun ilk hedefini koyan Mustafa Kemal Atatürk'tür. O şöyle söylüyor. Çalışmadan, üretmeden rahat yaşamanın yolunu alışkanlık haline getirenler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini sonra da istiklallerini kaybederler diyor.

12:23 Çifçti kardeşlerime mazot desteği diye 550 tl veriyorlar. Sizin kullandığınız mazottan kesilen mazot miktarı 8 milyar TL. 8 milyar TL kesip, 550 TL veriyorlar. Bunun adı da destek oluyor.

Türkiye'yi değil, ortadoğu'yu besleyen Türkiye Cumhuriyeti, nasıl oluyorda son 10 yılda 70 milyon dolarlık gıda ithal ediyor.

Tüketime endeksli bir ekonomi politikası Tarım'ı da çökertti. Her gittiğiniz köyde şikayet dinliyorsunuz. 2003 2010 yılları arasında ödediğimiz parayı söylüyorum. 70 milyar dolar ödüyoruz.

12:22 Sanayici dişe diş bir mücadele vermektedir. Son on yılda ödediğimiz faizi söylüyorum. 328 milyar dolar bu ülkenin insanları faiz ödedi. 10 tane GAP projesi yapar. Urfalılara sesleniyorum. Sizin GAP'ınız bitti mi?

12:21 İşsizilk sağlıklı, düzenli, geleceğe güvenle bakan toplumun en büyük tehlikesidir. Bjnun gereğini yapmamız gerekiyor.

12:20 genç boşanmalar çığ gibi artıyor. iş kazalarında avrupa birincisi dünya dördüncüsüyüz. Kadına şiddet yüzde 1400 artıt. Hapishaneler tıkabasa doldu. 10 kişilik koğuşlarda 60 kişi yaşıyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır.

12:19 Üretmeyen Türkiye'nin fotoğrafına bakalım. Üretmeyen Türkiye'nin en ciddi sorularıdn biri işsizliktir. her 4 gençcimizden biri işsiz. Kadınlar büyük ölçüde çalışma yaşamının dışına itildi. Milyonlarca insan yoksullluk savaşı veriyor.

12:19 Nasıl üreten bir Türkiye olacağız. Türkiyenin üretebilmesi için, çağdaşlaştırılması için 4 politikanın bilinmesi gerekir. Bunun için dört politika, vergi, para, bütçe ve teşvik politikanızı üreten türkiye ekseninde geliştirmeniz ve uygulmaaya koymanız gerekmektedir.

12:18 Tüketen değil, üreten Türkiye, bilimle kaynaşan Türkiye, aydınlara önem veren bir Türkiye, sosyal barışı yeniden inşaa eden Türkiye. Hedfimizin bu olması gerekir.

12:18 Artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yakalıyor. Bunun yolu çağdaş eğitimle olur. Türkiye'nin elindeki en büyük silah, ne bor, ne toryum madenidir. Türkiye'nin en büyük silahı genç ve başarıya aç insan potansiyelidir

12:16 Sormamız gereken soru şu değişimden ne anlıyoruz. Değişim çağdaş uygarlığı yakalamadır. bizim değişimi hedefimiz Atatürk'ün hedeflediği çağdaş uygarlık düzeyidir.

12:16 Sosyal demokratlar toplumda var olan eşitsizlikleri mağduriyetleri gidermek için vardır. Sosyal demokrasinin temelinde değişim, değişim, değişim vardır.

12:16 CHP'liler ilkesiz ulusal siyaset yapmazlar. İlkelerim vardır halkın çıkarları üzerine inşa edelmiştir. İlkelerimiz vardır ülkemizin çıkarları üzerine inşa edilmiştir.

12:16 CHP'nin tarihi emperyalizmle mücadelenin tarihidir, bağımsızlığımızın tarihidir. Bütün yurttaşlarımız şunu iyi bilsin ki tam bağımsızlıkçı anti emperyalist duruşumuzdan bir milimetrelik sapma bile yapmayacaktır CHP. CHP kadroları zamanın ruhunu en iyi okuyan kadrolardır.

12:16 Milli mücadele kahramanımız başta Mustafa kemal olmak üzere tüm genel başkanlarımızı şükranla anıyorum, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Biz CHP'liler olarak her zaman görkemli bir tarihe sahip olmaktan onur duyduk.

12:15 Tarihimizle köklerimizle her zaman onur duyduk duyacağız.

12:15 KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR
Sevgili CHPliler değerli yol arkadaşlarım, yabancı misyonun değerli temsilcileri, bize güç veren destek veren sevgili aydınlar sanatçılar ulu bir çınarın gölgesinde 34. kurultayımızı yapıyoruz. bu ulu çınarın adı CHP'dir.

11:01 — Yeni tüzüğe göre parti meclisinde yüzde 33'lük kadın kotası, yüzde 10'luk gençlik kotası uygulanacak.

— 1282 delegenin oy kullanacağı kurultay divan başkanlığını eski genel başkanlardan Altan Öymen yapacak.

— Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip çıkması beklenmeyen 34'üncü olağan kurultay, CHP liderinin dördüncü kurultayı olacak.

11:01 — Kurultayın ikinci gününde yapılacak parti meclisi seçimine çarşaf listeyle gidilecek ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu anahtar liste hazırlayacak. Anahtar listede Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Sencer Ayata, Gökhan Günaydın, Şafak Pavey, Burhan Şenatalar, Aydın Ayaydın ve İhsan Özkes'in yer alması bekleniyor.

11:01 NOTLAR

— Kurultaya Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Ali Topuz, Önder Sav gibi isimlerin de katılması bekleniyor.

— Tüzük kurultayında konuşma yapmak isteyince protesto edilen ve salondan çıkarılan İsa Gök, parti meclisi raporuna muhalefet şerhi koyan isimlerden biri olarak konuşma yapacak.

11:01 - Kılıçdaroğlu'nun ''CHP'li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmek demektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur'' ile Atatürk'ün ''Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri CHP'dir'' sözlerinin yazılı olduğu pankartlar CHP'nin eski Genel Başkanlarından İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in fotoğrafları dikkati çekti.

11:01 - Salonda ''Faşizme geçit yok'', ''Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz'', ''Kindar değil, özgür gençlik'', ''El ele, omuz omuza, CHP iktidara'', ''Liderimiz Kemal, hedefimiz iktidar'', ''Umudun adı Kemal'', ''Sevdamız Türkiye'' pankartları asıldı.

11:00 - Divanın yer alacağı platformun ''Demokrasi ve Değişim Kurultayı'' pankartı, Türk bayrağı, Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleri ile CHP bayrağı asıldı. Sahnenin iki yanına da dev ekranlar yerleştirildi.Salonun saha bölümü basın için ayrılırken, tribünler delegeler, davetliler ve partililer için düzenlendi.

11:00 - Panolarda ''Sevdamız Türkiye'', ''Milli irade hapsedilemez'', ''Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek'' gibi sloganlar yansıdı.

11:00 - Davetliler, basın mensupları ve partililer ayrı ayrı kapılardaki güvenlik noktalarında kontrolden geçirildikten sonra salona alındı.Salonun içi mavi, beyaz ve kırmızı renkte balonlar ile CHP bayrakları ile süslendi. Tribünlerin etrafı çeşitli sloganların dönüşümlü olarak yansıtıldığı ışıklı panolarla çevrildi.

11:00 - KURULTAYDAN SALONUNDAN NOTLAR

Kurultay salonunun dışına CHP bayrakları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük boy posterleri asıldı.

10:59 - KURULTAY BAŞKANI ESKİ AĞIR TOPLARDAN ALTAN ÖYMEN

Kurultay divan başkanlığını eski genel başkanlardan Altan Öymen yapacak.

Yeni tüzüğe göre parti meclisinde yüzde 33'lük kadın kotası, yüzde 10'luk gençlik kotası uygulanacak.

Kurultaya Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Ali Topuz, Önder Sav gibi isimlerin de katılması bekleniyor.

10:59 - 34. Olağan Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.

Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Başkanlık divanı önünde imza verme zorunluluğu ise aranmıyor. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor.

10:59 - TEK ADAY GİRECEK

İki gün sürecek kurultayda bugün Genel Başkan seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak katılması beklenen kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

10:59 - CHP'nin 34'üncü kurultayı Ankara'da başladı. İki gün sürecek kurultayda bugün genel başkanlık, yarın ise parti meclisi seçimleri yapılacak.

Kurultayın temasıysa “demokrasi ve değişim” olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.