Kurultay'a kadar Selvi

Kurultay'a kadar Selvi

CHP Genel Saymanı Ve Parti Sözcüsü Özyürek: "Bizim MYK olarak önerimiz sayın Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacaktır. Parti Meclisi'nden de farklı bir karar beklemiyoruz."

ANKARA (A.A) - CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak önerilerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını bildirdi. Özyürek, parti tüzüğüne göre başkan vekilini Parti Meclisi'nin (PM) belirleyeceğini, PM'nin de yarın saat 16.00'da toplanacağını söyledi.
Özyürek, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, ilk kez Deniz Baykal'ın katılmadığı bir MYK toplantısı yaptıklarını dile getirerek, "Son derece buruk bir toplantıydı ama Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın bizlere bıraktığı, bizlere emanet ettiği görevin gereğini yerine getirme bilinciyle toplantımızı yaptık" dedi.
Toplantının Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin başkanlığında gerçekleştirildiğini kaydeden Özyürek, şöyle konuştu: "Tüzüğümüze göre genel başkan vekilini belirleme görevi PM'ye aittir. Yarın saat 16.00'da Parti Meclisi'mizi toplayacağız. Ama bizim Merkez Yönetim Kurulu olarak önerimiz Sayın Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacaktır. Parti Meclisi'nden de farklı bir karar beklemiyoruz.
Bu çerçevede yarın saat 13.30'da basına kapalı bir grup toplantısı yapacağız ve milletvekillerimizi gelişmelerle ilgili bilgilendireceğiz. Ayrıca ilerideki bir tarihte, genel başkan vekilimizin, genel sekreterimizin uygun görecekleri bir tarihte il başkanları toplantısı yapılması da muhtemeldir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.