Kurtulmuş: "Üçlü zirve sevindirici"

Kurtulmuş: "Üçlü zirve sevindirici"

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş: "Üçlü zirvenin yapılmış olmasını sevindirici ve doğru buluyoruz"

ANKARA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen toplantıya ilişkin "Üçlü zirvenin yapılmış olmasını sevindirici ve doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanı'nın bu süreçlerde biraz daha aktif olmasını, sürece zaman zaman millet adına müdahil olmasını ve yol göstermesini temenni ediyoruz" dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye Büyükelçisi Halit Halife Al-Mualla Kurtulmuş'u parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, iki ülke arasında son yıllarda artan ticaret ve ekonomik ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini söyledi. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u bir araya getirmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ancak yeterli bulmadıklarını" söyledi.
Kurtulmuş, yıllardır üslup ile ilgili uyarılarına devam ettiklerini ve bu süreçte ne kadar haklı olduklarının bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz hafta yargı krizi ile ilgili yaptığımız açıklamalarda altı maddelik bir eylem planı ön görmüştük. Bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın 104. maddesince kendisine verilmiş olan yetkiyi kullanarak, Türkiye'de kavganın tarafı gibi görülen kişileri bir araya getirmesi, kurumları bir araya getirmesi gereği idi. Üçlü zirvenin yapılmış olmasını sevindirici ve doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanı'nın bu süreçlerde biraz daha aktif olmasını, sürece zaman zaman millet adına müdahil olmasını ve yol göstermesini temenni ediyoruz."
Son günlerdeki tartışmaların siyasetteki gerilimin sonucunda ortaya çıktığı görüşünü savunan Kurtulmuş, "Bugün gelinen nokta aslında Ergenekon, kozmik oda, HSYK tartışmaları ve en son yargı-siyaset ve asker arasındaki bu çekişmeler Türkiye'de sürdürülen bu kavga siyasetinin ürünüdür" diye konuştu. Kurtulmuş, "Dolayısıyla bunun ortadan kaldırılması, muhalefet neyi istemiyorsa ve neyi istiyorsa bunu açık şekilde ortaya koyması, hükümetin ise 'biz nasılsa hükümetiz istediğimizi yaparız' üslubu ile değil, paylaşımcı, katılımcı bir siyasal üslupla bunu gerçekleştirmesi şarttır, zorunludur" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.