Kurtulmuş, net cevap vermedi

Kurtulmuş, net cevap vermedi

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Partiye geçmesi noktasındaki iddialara yönelik kendisine yöneltilen soruların hiçbirine net cevap vermedi

Bir dizi ziyaret ve incelemeler için Konya’ya gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti Genel Başkan Başdanışmanı Teoman Rıza Güneri, İl Başkanı Veli Tolu ve parti yöneticileri ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ve dünya gündemi değerlendirmelerinde bulunan Kurtulmuş, Suriye sorunun dış güçlerin müdahaleleri ile değil, bölge devletleri tarafından çözülmesi gerektiğini savundu. Ortadoğu’nun hareketlendiğini ifade eden Kurtulmuş, “Rusya hareketlendi, Çin gemilerini bölgeye sürdü, Türk uçağı düşürüldü, ABD’nin gemileri nöbet tutuyor. Bölge adeta patlamaya hazır bir bomba haline geldi. Belki savaş olmaz ama bu durum bölge halkını ciddi şekilde rahatsız etmektedir” dedi. Uzun süredir gündemde olan Numan Kurtulmuş’un HAS Partiye geçeceği yönündeki iddialara cevap veren Kurtulmuş, HAS Parti’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Biz yeni bir Türkiye idealiyle yola çıktık. Türkiye’deki birçok sorunun çözülmesinde bizim katkımız çok fazla. 28 Şubat yargılamaları, Anayasa çalışmaları gibi konularda HAS Parti’nin katkısı tartışılamaz. Bütün bu faaliyetlere bakıldığı zaman HAS Parti gücü hükümette hissedilmiş ve sürekli konuşulmaya başlanmıştır. Eğer biz konuşuluyorsak sözümüzün gücündendir” diye konuştu.

MUHATABIM BAŞBAKAN

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan’ın ‘AK Parti’deki önemli isimlerin yönelttiği iddialar ve sizin de net bir açıklamama yapmamanız münasebetiyle büyük Kurultay’da Numan Kurtulmuş’u AK Parti’de görecekmiyiz’ sorusu üzerine yanıt veren Kurtulmuş, “Başbakan’ın ifadesi ve hükümet tarafından bazı isimlerinde konuşmaları sonrası ortaya çıkan bu tartışmaların hiç birinden benim haberim yok. Bende medya yoluyla öğrendim. AK Parti’nin kendi içinde aldığı bir karardır bu. Bu noktada benim muhatabım sadece Başbakan’dır” diyerek net cevap vermedi. Genel Başkan Kurtulmuş, AK Parti’ye geçmesi üzerine yöneltilen tüm sorulara net cevap vermedi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.