Kürt Yazar Mehmed Uzun Mezarı Başında Anıldı

Kürt Yazar Mehmed Uzun Mezarı Başında Anıldı

Kürt romancı ve yazar Mehmed Uzun, ölümünün 7’nci yıldönümünde mezarı başındı anıldı.     Diyarbakır’da 11 Ekim 2007 tarihinde yaşamını yitiren Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Mehmed Uzun, Mardinkapı...

Kürt romancı ve yazar Mehmed Uzun, ölümünün 7’nci yıldönümünde mezarı başındı anıldı.

    Diyarbakır’da 11 Ekim 2007 tarihinde yaşamını yitiren Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Mehmed Uzun, Mardinkapı Mezarlığı’da bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Uzun’un ailesi ve dostlarının yanı sıra Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Uluslararası PEN Yazarlar Birliği Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, kardeşi Mahmut Uzun katıldı.

    Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Kürt düşmanlarının Kürt tarihini yıllarca yok saydığını belirterek Mehmed Uzun’un romanlarıyla, yazılarıyla bunun böyle olmadığını herkese gösterdiğini dile getirdi.

    Uluslararası PEN Yazarlar Birliği Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken ise Uzun'un anmaya katılanlara teşekkür etti. Diken, "Mehmet Uzun bugün yaşasaydı Kobanî’yi yazardı, bu destanı yazardı.” dedi. Mehmet Uzun'un arkadaşlarından Avukat Fahri Karakoyunlu da Uzun'un romanlarıyla bir çığır açtığını, Kürtçe okumayı teşvik ettiğini ve sevdirdiğini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.