Kur’an odak noktamız

Kur’an odak noktamız

Konya Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında “Mülteci kardeşlerimizle vahdet buluşması” konulu bir program düzenlendi. Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, “Kur’an bizim odak noktamız, ana merkezimiz olmalı” dedi

Hacı Veyiszade Camii’nde düzenlenen programa çok sayıda Konyalı ve Suriyeli kadınlar katıldı. “Gelin birlik olalım” sloganı ile düzenlenen program sonunda evlerden yapılıp getirilmiş yiyecekler ile ‘Kardeşlik sofrası’ kuruldu. Programın açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, bu yıl Kutlu doğum Haftası etkinliklerinde ‘tevhid ve vahdet’ bilince üzerinde durduklarını işaret ederek, “Bu çok önemli bir konu. Peygamber efendimizin vahdet bilincine ulaşmak için kendimizi muhasebe edeceğiz. O’na sadece salat ve selam getirmekle kalmayacağız, Efendimize karşı sorumluluklarımızı da bileceğiz” dedi.

3-2saliha-bilgic-.jpg

KUR’AN ODAK NOKTAMIZ OLMALI

 Kur’an’da “Ey iman edenler Allah’a ve resulüne iman edin” şeklinde buyrulduğunu belirten Bilgiç, şöyle konuştu: “Yine ayetlerde Peygamber’e salat ve dua edin buyruluyor, O’nun davasına yardım edin deniliyor. İslam’ın yoluna ne kadar revan oluyoruz? Peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılmamız lazım. O’nun dünyaya bakış açısına sahip olmamız lazım. Burada gayemiz onu anmak ve anlamak. Tevhid için ‘Lailahe illAllah’ diyoruz. Allah’tan başka ilah yok diyoruz. Tevhid olmadan, kalbimizde imanı gerçekleştirmeden vahdete ulaşamayız. Kur’an bizim odak noktamız, ana merkezimiz olmalı. Topluma, başka milletlere bakışımız Kur’an ölçüsü ile olmalı. Hepimiz Adem’den (A.S.) geldik. Bu bilinçten uzaklaşırsak kardeşlikten uzaklaşırız. Bugün bölük pörçüğüz bunu sıkıntılarını yaşıyoruz. Bazıları tevhid denilince tekbir diyerek kardeşinin kafasını kesmeyi anlıyor. Efendimiz müminler bir vücudun uzuvları gibidir buyuruyor. Bir uzuv acı çekerken diğer uzuvlar rahatsız olmuyorsa vahdet algımızda sorun var demektir.”

3-3najah-sadik.jpg

İSLAM BİRLİĞİ SAĞLANMALI

Daha sonra söz alan Suriyeli Eğitmen Najah Sadık da Peygamber Efendimizin ensar muhacir kardeşliği noktasında bizlere ön güzel örnek olduğunu belirterek, “Ne Acem’in Arap’a ve de Arap’ın Acem’e üstünlüğü vardır. Müslümanlar kardeştir” dedi. Dinimizin İslam’ın şemsiyesi altında toplanmamız gerektiğini emrettiğini ifade eden Sadık, şöyle konuştu: “İslam’ı en güzel temsil eden peygamberlerdir ve onların başında da Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.S.) gelir. İslam’ın müfredatını bize çizen O’dur. İnsanları farklı ırklardan bir araya getiren O’dur. Bizler İslam kardeşliğini önemsiyoruz ve İslam birliğini arzu ediyoruz. Muhacir ve ensar bir olursak kendimizi güçlendiririz. Misafirperverlikleri için Türk halkına ve Konyalılara teşekkür ediyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.