KUPADA TUR KONYA'YA KALDI

KUPADA TUR KONYA'YA KALDI

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Atiker Konyaspor, Sivasspor'a konuk oldu. Karşılaşma gol sesi çıkmadı.

Konyaspor, Türkiye Kupasında tur için Sivas’ta Sivasspor’a konuk oldu. Müsabaka öncesi Konyaspor cephesinde şaşırtan bir gelişme yaşandı, Mayıs ayında yapılmasını beklediğimiz Genel Kurul sürpriz bir kararla Mart ayında yapılacak. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Konyaspor ligde istediği konumda değilmiş gibi gözüküyor olsa da çok kötü bir durumda da değil. Konyaspor için bu sezon çok önemli bir hedef var, o da Türkiye Kupası. Konyaspor için bu sezon Kupayı kazanmak kesinlikle sürpriz olmayacak. Maç öncesi düşüncemiz bu yöndeydi. Tabi unutmamak gereken hiçbir maçın oynanamadan kazanılmayacağı.

Konyaspor maça başlarken kupayı istediğini açıkça beyan etmiş oldu. Aykut Kocaman bu müsabakaya Kaya, Skubic, Ali Turan, Selin, Douglas, Volkan, Ali Çamdalı, Meha, Ömer Ali, Miloseviç, Bajic onbiriyle sahaya çıktı.

Maçta mücadele ön planda olacaktı, alt ligden gelen takımlar bu maçlara çok iyi motive oluyorlar. Bu arada belirtmekte fayda var Türkiye’de güzel stadyumlar yapılıyor ancak bu yeni stadyumların büyük bölümünde zemin problemi yaşanıyor.

Mücadelenin üst seviyede olduğu ilk yarıda Konyaspor topa sahip gibi gözüktü, özellikle 35. dakikada gole yaklaşan taraf ise Sivasspor oldu. Konyaspor’un sol önde çok büyük problemi var, sezon başından beri sol bek konusu Konyaspor’da çok tartışılıyor. Sol bekleri tartışmamızdaki ana etken sol önde oynayan oyuncularımız defansa hiç katkı yapmıyorlar. Sivasspor karşısında sol kanattan ziyade sağ kanadı kullanan Konyaspor’u izledik. Konyaspor’un solundaki hastalığı gören Mesut Bakkal’ın iştahı kabardı ve 60. dakikada  Burhan’ı oyuna aldı.

Son 30 dakika daha hareketli oyun beklentisi oluştu ama iki takımda hücum bölgesinde etkin olamadı. Konyaspor böyle iki ayaklı bir karşılaşmada gol yemeyerek işi Konya’ya bırakma arzusunda mücadele etti. Sivasspor çok dişli bir ekip, Gekas gerçekten ihtiyar delikanlı tabirine uyan bir oyuncu. İlerlemiş yaşına rağmen Konyaspor savunması Gekas’ı durdurmakta güçlük çekti.

Konyaspor için tur şansı devam ediyor, 0-0 biten müsabakanın ikinci ayağı 5 Nisan’da Konya’da olacak. Konyaspor taraftarı önünde oynayacağı ikinci maçta turu kapmaya çalışacak.

Sivas’ta mücadele gücü yüksek bir müsabaka izledik, Meha hayal kırıklığı yarattı, Ömer Ali’de büyük düşüş var. Bajic 90 dakika ayakta kalamıyor. Miloseviç istenen seviyeye bir türlü gelemiyor.  Selim sakatlıktan çıktı ve kritik müdahaleleriyle takımı ayakta tuttu. Aykut Kocaman için Konyaspor takımının sol ön bölgesindeki hastalığı tedavi etmek çok kolay olmayacak ama mutlaka suretle orası tedavi edilmeli.

Konyaspor’un önünde Pazar günü oynayacağı kritik bir Adanaspor müsabakası var, Konyaspor Adanaspor karşısında kazanıp rahat bir nefes almak isteyecek.

Sivas’ta mücadele edip turu Konya’ya taşıyan oyuncuları zor zeminde mücadelelerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Stat: Sivas Yeni 4 Eylül

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Serkan Çimen

Sivasspor: Tolgahan Acar, Rıdvan Şimşek, Boye, Hasan Hatipoğlu, Ziya Erdal, Yiğit İncedemir (Dk. 59 Galip Güzel), Hakan Arslan, Emre Kılınç (Dk. 77 Gökhan Süzen), Kerim Avcı, Leandro (Dk. 59 Burhan Eşer), Gekas

Atiker Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Ali Turan, Selim Ay, Douglas, Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Meha (Dk. 66 Hadziahmetovic), Milosevic (Dk. 66 Rangelov), Bajic (Dk. 88 Halil İbrahim Sönmez)

Sarı kartlar: Dk. 4 Yiğit İncedemir, Dk. 84 Boye (Sivasspor), Dk. 18 Volkan Fındıklı, Dk. 45 Ali Turan, Dk. 90+4 Rangelov (Atiker Konyaspor)


MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Rıdvan Şimşek'in ceza alanı sağ çaprazından etkili vuruşunda, kaleci Kaya Tarakçı meşin yuvarlağı son anda kornere tokatladı.

25. dakikada Kerim Avcı'nın sağdan kullandığı kornerde kale alanında iyi yükselen Hasan Hatipoğlu'nun kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

26. dakikada Meha'nın savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Bajic'in ceza alanı sol çaprazından vuruşunda, kaleci Tolgahan Acar meşin yuvarlağı kontrol etti.

36. dakikada hızlı gelişen Sivasspor atağında, Gekas ile yaptığı verkaçlar sonrası ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Kılınç'ın vuruşunda, boş kaleye giden topu altıpas üzerinden Selim Ay uzaklaştırdı.

45+1. dakikada Kerim Avcı'nın ceza yayı içerisinden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

52. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında, Leandro'nun pasında ceza alanında topu kontrol eden Hakan Arslan'ın plase vuruşunda, kaleci Kaya Tarakçı gole izin vermedi.

57. dakikada Skubic'in pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Milosevic'in vuruşunda, kaleci Tolgahan Acar meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

89. dakikada Ziya Erdal'ın soldan ceza alanına ortasında Hakan Arslan'ın penaltı noktası civarından kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

90+2. dakikada Galip Güzel'in sağdan ceza alanına ortasında Boye'nin kafa vuruşunda yerden seken top, kalecide kaldı.

Karşılaşma, 0-0 sona erdi.

Bu müsabakanın rövanşı, nisan ayının ilk haftasında Konya'da oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum