Kul: Termik Santral, Terme'nin Tarımını, Turizmini Ve Ticaretini Yok Eder

Kul: Termik Santral, Terme'nin Tarımını, Turizmini Ve Ticaretini Yok Eder

Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme'ye yapılacak termik santralin, ilçenin tarımı, turizmi ve ticaretini engelleyeceğini belirtti. Samsun’un Terme İlçesi Kent Konseyi 2. Genel Kurul Toplantısı, Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı....

Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme'ye yapılacak termik santralin, ilçenin tarımı, turizmi ve ticaretini engelleyeceğini belirtti.

Samsun’un Terme İlçesi Kent Konseyi 2. Genel Kurul Toplantısı, Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler ve genel kurul üyelerinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Kul, "İlçemize santral kurulursa '3 T' olmaz." dedi.

Başkan Kul, Terme’de yaşayan herkeste "Terme’liyim" anlayışının oluşması gerektiğini ifade ederek, Kent Konseyi'nin ilçe için çok önemli bir misyon yüklendiğini belirtti. Ortak aklın her zaman yanında olduğunu söyleyen Başkan Kul, "Terme Kent Konseyi yaptığı çalışmalarla, ürettiği projelerle, kent yönetiminde bize ışık tutacaktır. Ortak amacımız Terme’de farklı görüşlerden faydalanmak istiyoruz." diye konuştu.

TERME’NİN GELECEĞİ İÇİN 3 T

Bugüne kadar halının altına süpürülmüş tüm sorunları gün yüzüne çıkararak, hizmet yapmaya çalıştıklarını ve ilçenin sorunları ile yüzleştiklerini ifade eden Başkan Kul, "Özellikle karar alma süreçlerinde halkın olmasını istiyoruz.” diye konuştu. Terme gündemini uzun süredir meşgul eden kömürlü termik santral ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Kul, “Terme'nin geleceği için '3 T' diyorum. 3 T’nin içerisinde tarım, turizm ve ticaret var. Bölgemizde santral kurulması halinde bunların olamayacağına inanıyoruz. Hep beraber el birliği ile santrali kurdurmayacağız.” şeklinde konuştu.

"ŞEHİRCİLİK İLKELERİNDEN TAVİZ VEREMEYİZ"

Terme’de yaşayan insanların baş tacı olduğunu vurgulayan Başkan Kul; vazifelerinin modern, kollektif hayatın yegane gereği olan şehircilik ilkelerini, taviz vermeden uygulamak olduğunu sözlerine ekledi. Kollektif hayatın, birlikte yaşamanın kurallarının önemine değinen Kul, şöyle devam etti: "Birlikte yaşamanın kurallarına hepimiz uymalıyız. Siz değerli hemşehrilerimize, sivil toplumun bütün katmanlarıyla, temsilcileriyle, kent konseylerinin kuruluş amacında, ruhunda olan o anlayışa riayet edeceğiz. Engellilerimizden, eğitim açısından dezavantajlı kesimlerimize kadar, Terme’nin modern şehircilik konusunda yaşadığı zaafiyetlerle ilgili sorunlara değinip her şeyi dikkate alacağız.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.