Köyün Gençlerinin Kurduğu Platform İlk Etkinliğini Aşureyle Gerçekleştirdi

Köyün Gençlerinin Kurduğu Platform İlk Etkinliğini Aşureyle Gerçekleştirdi

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Dağdemirciler köyü sakinlerinin Muharrem ayı vesilesiyle düzenlediği etkinlikte, çevre köyden misafirler bir araya geldi. Köyün gençleri tarafından kısa süre önce kurulan 'Dağdemirciler Gençlik...

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Dağdemirciler köyü sakinlerinin Muharrem ayı vesilesiyle düzenlediği etkinlikte, çevre köyden misafirler bir araya geldi.

Köyün gençleri tarafından kısa süre önce kurulan 'Dağdemirciler Gençlik Platformu' ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Muharrem ayı etkinliği çerçevesinde ilk olarak ikindi namazını müteakip köy camiinde Kur’an-ı Kerim okunup, ilahiler söylendi. Gökçebey İlçe Vaizi Şendoğan Demirci ve Dağdemirciler Köyü İmam Hatibi Seyit Karademir de programa katılanlara Muharrem ayı ve aşureyle alakalı sohbet verdi. Programın organizatörlüğünü, geçen ay bu tür etkinlikleri kurumsal hale getirmek amacıyla kurulan Dağdemirciler Gençlik Platformu üstlendi.

Platform Başkanı Müjdat Aydemir ve köyün İmam-Hatibi Seyit Karademir'in yaptıkları konuşmada, ilk kez böyle bir etkinliğe imza atıldığı vurgulandı. Muharrem ayının ve aşure aşının önemini vurgulayan Karademir, şunları söyledi: “Bu mübarek günlerin rahmet ve mağfiretinden yararlanmak için böyle bir program tertiplendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu köyümüzde ilk defa oldu, inşallah her sene bu etkinliği yapmak istiyoruz. Bizleri bir araya getiren etkinlikleri birlik ve beraberlik içerisinde kurumsal çatı altında yapmaya devam edeceğiz.”

Aşureleri pişiren köy sakinlerinden Zeynep Demirci, Songül Demirel ve Zübeyde Karademir de platformun talebi üzerine severek bu görevi üstlendiklerini kaydetti. Program, konuşmaların ardından köy sakinleri ve çevre köyden misafirlerin birarada aşure ikramıyla devam etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.