‘Köşe yazarları’ eleştirisi

‘Köşe yazarları’ eleştirisi

Konyada parti teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’de kurumlar arası uyumsuzluğun yaşandığını öne süren Kılıçdaroğlu, Köşk’te toplanan üçlü zirvede bu durumun ortaya çıktığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Zirvenin ardından yapılan açıklama kurumlar arasındaki uyumsuzluğu göstermiştir. Bu uyumsuzluk devam ettiği sürece Türkiye gelişmez, tam tersi işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk artar. AKP Milletvekillerinin sözleri bu uyumsuzluğu daha arttırıyor. Bu milletvekillerinin sözleri AKP’de bile tepki görmüş ki disiplin kuruluna sevk edildiler. Fakat bu kişilerin sözleri disiplin kuruluna sevk edilerek unutturulmamalı, AKP yönetimi gereğini yapmalıdır” dedi. Başbakan Erdoğan’ın medya patronlarına yönelik, “köşe yazarlarınızı denetleyin” sözlerine de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, bu sözlerin 21. yüzyılda basın açısından kara bir leke olarak tarihe geçtiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bir ülkede bu kadar çok darbe heveslisinin olmasına rağmen, darbe olmamasının Türkiye’nin demokratikleştiğini gösterir” diyerek şöyle konuştu: “AKP iktidardan inmemek üzere planlarını yapmıştır. Bu nedenle, medyayı, STK’ları baskı altına almaya çalışmaktadır. Onun için Türkiye’nin önemli gündemleri darbe gözaltlılarıyla unutulmaya çalışılmaktadır.”

Parlamentoda birliktelik olmadığı için AKP’nin Anayasa değişikliği yapamayacağını bildiren Kılıçdaroğlu, BDP ile yapabileceğini fakat kabul görmeyeceğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, yargı reformu konusunda da, “AKP şimdikinden daha bağımsız bir yargı mı yoksa daha bağımlı bir yargı mı istiyor? Buna bakmak gerekiyor” dedi.

HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.