'Konya'ya istişare kültürü kazandırılacak'

'Konya'ya istişare kültürü kazandırılacak'

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin ardından, Konya'da ortak çalışma yürüteceklerini belirten 6'lı masanın il başkanları, birlik ve beraberliğe önem vereceklerini, Konya'ya istişare kültürü kazandıracaklarını ve büyük bir değişime imza atacaklarını söy

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıkladı, Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adayı oldu. Parti genel başkanları için ise Cumhurbaşkanı yardımcısı olması kararı verildi. 6'lı masanın Konya'da nasıl bir çalışma yürüteceği ise merak edilen konuların başında yer aldı. Millet İttifakı il başkanları, Merhaba’ya değerlendirmelerde bulundu. 

BEN DEĞİL, BİZ OLACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında tüm genel başkanların durduğuna dikkat çekti. Konya'da da 6'lı masa olarak bundan sonra birlik ve beraberliklerini daha fazla artıracaklarına vurgu yapan Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aklı selim davranmak gerekir. Konya'da her bir seçmene dokunmamız gerek. Kemal Beyi Cumhurbaşkanı seçtirip, mecliste de çoğunluğu sağlayacağız. Her zamankinden daha fazla birliğe, istişareye ihtiyacımız var. Görüşmelerimiz oluyordu Konya'da. Bugünden sonra daha da fazla görüşeceğiz. Sandık güvenliği başta olmak üzere, birçok konuda çalışmalar yürütülecek. Mutabakat metni üzerinde kafa yoracağız. Söylem birliğiyle, ortak aklı çalıştıracağız. Konya'da da Millet İttifakı'na büyük teveccüh var. Konya'da hiçbir sıkıntı yok. Ben değil, biz olacağız. Başaracağız.” 

4-2-bekir-yaman.jpg

HEPİMİZİN KAYGISI ORTAK

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Cumhurbaşkanı adayı belirlendi. Hayırlı olsun. Konya'da da ortak çalışmalarımız olacak” diye konuştu. Konya'da partilerin seçim işleri başkanlarının bir araya geldiğini hatırlatan Saydam, “Sandık güvenliği noktasında çalışmalar oldu, olacak. Genel başkanların Cumhurbaşkanı adayı tek. Kemal Bey, ortak adayımız. Konya'da ortak aklı işleteceğiz. Kaygımız, endişemiz tek. Bu seçimde bizi bile şaşırtacak sonuçlarla karşılaşabiliriz. Beklentimizin üzerinde bir değişiklik olacak. Son yaşanan olaylardan sonra herkesin bir kaygı taşıdığını gördük. İktidara oy verecek insanların bile arka planda bize teveccüh göstereceği izlenimimiz var. Rengini belli edemeyen seçmenler var. Bu yaşanan gel git bile belli noktada 6'lı masanın lehine oldu. Bu olay yaşanmamış olsa, belki heyecan bu kadar fazla olmayabilirdi. Biz, Saadet Partisi olarak ülke menfaati için bütün sorumluluğu üzerimize aldık, alırız. Herhangi bir pazarlık içinde olmadık. Yeter ki ülkemiz, bu çıkmazdan çıksın. Sıkıntılar bitsin” dedi. 

4-3-huseyin-saydam.jpg

SÖZ ÜZERİNE BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU OLMAZ

İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy da “Genel merkezin söylediği sözün üzerine bir şey söylemek doğru olmaz. Türk milletine hayırlı olsun” dedi.  

4-4-kadir-ulusoy.jpg

KONYA'DA ARTIK ORTAK AKIL İŞLEYECEK

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ise şunları dile getirdi: “6'lı masa bir buçuk yıllık bir çalışmanın, gayretin, emeğin karşılığını aldı. Vatandaşın umudu. Bir kriz yaşandı ama aşıldı. Bu da çok önemli. Kişisel hırslar, bir kenara bırakıldı. Gelinen nokta itibarıyla birlik ve beraberlik sağlandı, iyi de oldu. Birlikteliğimiz daha da güçlenecek. Zaman daraldı. Kısa süre kaldı. Hızlı şekilde seçim çalışmalarını 6 parti birlikte sürdüreceğiz. Konya'da da bir değişimi gerçekleştireceğiz. Değişim, yenilenme ihtiyacı var. Konya'da ibre, Millet İttifakı lehine döndü. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Kazanan Konya ve Konyalı olacak. Ortak akıl işleyecek.” 

4-5-hasan-ekici.jpg

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KONYA'DA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca da birinci gündemlerinin deprem, ikincisinin de ekonomi olduğunu, 6'lı masanın süreci nihayete erdirdiğine dikkat çekti. “Biraz sancılı geçti. Keşke bazı şeyler yaşanmasaydı. Ancak çözülmüş olması bizleri de mutlu etti” diyen Karaca,  “Ülke, bu hale, mevcut yönetimin sisteminden dolayı geldi. 50+1 matematiğini yakalamak ve işbirliği yapmak mecburiydi. Belirsizlikler ortadan kalktı. Önümüze bakacağız. Konya'da Millet İttifakı olarak, sistem değişikliğini sağlayacak bir çoğunluğu yakalamak ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için elimizden geleni yapacağız. 6'lı masa olarak birlik ve beraberliğimizi Konya'da da güçlendireceğiz. Ara ara Konya'daki il başkanı arkadaşlarımızla görüşüyorduk zaten. İstişareye önem verilecek. 6'lı masanın en önemli misyonu farklı görüşlerden de olsa, 'Ülkenin birlik ve beraberliği' için fikirler üreten ve çalışma yapan partiler olması. Allah, yar ve yardımcımız olsun.” 

4-6-seyit-karaca.jpg

BİR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ

Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet de şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanı adayı belirlendi. Hayırlı, uğurlu olsun. 6 lider, uzun süredir çalışmalar yapıyordu. Konya'da birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme zamanı. Bir olacağız, beraber olacağız hem Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız hem de mecliste dağılımı değiştireceğiz. Türkiye'de de, Konya'da da Millet İttifakı'nın en fazla desteği alması için çabalayacağız.” 

EMRE ÖZGÜL

4-7-hasan-varlisenet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum