Konya’ya dünya şampiyonluğu yakışır

Konya’ya dünya şampiyonluğu yakışır

Türkiye’nin ‘Cep Herkülü’ lakaplı efsanevi haltercisi Naim Süleymanoğlu, “Sporda önemli başarıları olan Konya için şampiyonluk kaçınılmaz

Konya’ya dünya şampiyonluğu yakışır” dedi. Türkiye’nin efsane haltercisi Naim Süleymanoğlu ile İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin, Türkiye Halter Federasyonu’nca Ankara’da düzenlenen 2. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında bir araya geldi. Türkiye’de ilk kez, Konya’da düzenlenen bir yarışmaya katıldığına işaret eden Cep Herkülü, Eşgin’e Konya’da katıldığı müsabakaları anlattı.
Cep Herkülü Süleymanoğlu, “Türkiye de ilk yarışımı Konya’da gerçekleştirdim. Ondan sonra Konya’ya birçok defa geldim. Konya halterde önemli gelişmeler kaydetti. Bu nedenle Konya’da şampiyonluk kaçınılmaz” diyerek, Konya’dan dünya şampiyonluğu beklediğini söyledi. Türkiye şartlarının halterde dünya şampiyonu çıkarmak için son derece uygun olduğuna değinen Süleymanoğlu, “Buna uygun her türlü imkan, tesis ve antrenör var. Geriye sadece sporcuyu çalıştırmak kalıyor. Sporcunun da hocasına inanması ve güvenmesi lazım” diye konuştu. İlk kez 1987 yılında Konya’ya gelerek Mevlana Müzesini ziyaret ettiğini söyleyen Süleymanoğlu, ziyaretten çok duygulandığını ve tekrar Konya’ya gelmek istediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.