Konya’ya 15 milyon dolarlık yatırım

Konya’ya 15 milyon dolarlık yatırım

Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, Gaznet’in 6 yılda 160 bin aboneye ulaştığına dikkat çekerek bu yıl hız verdikleri çalışmalar sayesinde Konya’ya 15 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplantısında 2009 yılını değerlendirmesinin yanı sıra 2010 yılı hedeflerini de dikkat çeken Sılkım, doğalgazın şehirde yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliğinin önemli oranda azaldığını söyledi.

TEK İŞÇİ DAHİ ÇIKARMADIK
2009 yılında bütün dünyada yüzyılın en büyük ekonomik krizlerinden birinin yaşanmasına rağmen tek bir işçi dahi çıkartmadıklarını ve yatırmalara ara vermediklerini kaydeden Sılkım, “Yaşanan kriz nedeniyle dünyadaki pek çok şirket ya battı ya da küçüldü. Pek çok kişi ise işsiz kaldı. Gaznet ise krize rağmen bir kişinin bile işine son vermedi. 2009 yılında her şeye rağmen 20 binin üzerinde konut doğalgaza abone oldu. Bu yıl içinde 28 bin ile 30 bin arasında doğalgaza abone yapmayı hedefliyoruz. Konya’da imara göre yapılan konutların hemen hepsine doğalgazı ulaştırdık. Yeni imar yapılan yerlere de doğalgaz hattını ulaştırıyoruz” diye konuştu.
YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Gaznet’in 2004 yılından bu yana 61 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığını da dile getiren Sılkım, “2010 yılında yatırımlarımızı daha da hızlandırıyoruz. Bu yıl içinde 15 milyon doların üzerinde bir yatırım yapmayı planlıyoruz. 2010 yılında birçok bölgede yatırım yapacağız. Ancak bizim yatırım yapabilmemiz için imarlı konutlar olması gerekiyor. İmarsız yerlerde yatırım yapamıyoruz. Bugün imarsız yerlerde yol varsa yarın imar geçtiği zaman orası konut olabilir bu da ciddi sıkıntılar oluşturur. Bunun yanı sıra abone olacak vatandaşlarımız kış ayları yaklaşmadan önce doğalgaza abone olmalarını ve tesisatlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü kış aylarında ciddi yoğunluklar yaşanacak. Onun için vatandaşlarımız kış ayları yaklaşmadan önce tesisatlarını bir an önce yaptırmaları kendi yararlarına olacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda evinde doğalgaz döşeli olan vatandaşların, doğalgazı yakmadan önce yetkili firma tarafından kontrol ettirildikten sonra devreye alınmasını tavsiye eden Ali İhsan Sılkım, doğalgaz yetkili firmasına ödenilen bu bakım masrafının çok kısa bir sürede amorti edileceğini kaydetti.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.