Konyaspor’da revizyon

Konyaspor’da revizyon

Lig’in ilk yarısını istediği yerde bitiremeyen Konyaspor, ikinci yarı için kolları sıvadı. Teknik adam Doğan’ın, yönetim kuruluna verdiği raporla on futbolcu gönderilme aşamasına geldi. Ayrıca transfer çalışmaları da devam ediyor

Bir yıl aradan sonra bu sezon yeniden Spor Toto Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ligin ilk yarısında bekleneni veremedi. İlk yarıyı Galatasaray yenilgisi ile kapatan Konyaspor, ikinci yarı için çalışmalarının startını verdi. Lig’i daha iyi yerlerde bitirmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, teknik adam Ziya Doğan, takımdan gönderilmesini istedi isimlerle ilgili raporu yönetim kuruluna bildirdi. Yönetim kurulu ise teknik adam Doğan’la yarın bir toplantı yaparak bu isimlerin takımda kalıp kalmayacağı konusunu netleştirecek.
Lig’in ikinci yarısında korkulu rüyalar görmek istemeyen Konyaspor’da teknik adam Doğan’ın verdiği rapora göre Erdal, Eser, Ramazan, Burak, İbrahima Bangoura, Martin Klein, Murat, İbrahim Ege, Emrah Eren ve İvan gönderilecek isimler arasında. Ayrıca yeşil-beyazlıların Konya Şekerspor’dan İshak ve Ömer Ali’yi istediği ve 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Şekerspor’un bu isimlere karşılık Konyaspor’dan Eser, Ramazan ve Burak’ı istediği gelen haberler arasında. Öte yandan Konyaspor’un transfer listesinin başında yer alan Fatih Tekke konusunda, Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk’un yeşil-beyazlı ekibe destek vereceği spor kamuoyunda dolaşan söylentiler arasında yer alıyor.
Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, bugün veya yarın yapmayı planladıkları toplantıda takımla ilgili önemli kararlar alacaklarını söyledi. Takımdan gidecek ve transfer edilecek isimlerin bu toplantıdan sonra netlik kazanacağını ve açıklamalarını buna göre yapacaklarının altını çizen Önet; “Konyaspor’un ihtiyaç duyduğu futbolcular ve mevkileri belli. Bu eksiklerimiz için yapmayı planladığımız yerli ve yabancı transferler var. Bu transferleri isimler netleştikten sonra açıklayacağız. Ancak Konya spor camiası içini rahat tutsun. Kesinlikle takıma güç katacağına inandığımız ve spor kamuoyunun da takdir edeceği isimleri renklerimize bağlayacağız. Bunun gayreti içindeyiz. Bu transferler birkaç gün içinde netleşecek. Fatih Tekke konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Kendisi her kulübün bünyesinde görmek istediği bir futbolcu. Bizde teklifimizi yaptık, Beşiktaş kulübünün ve futbolcunun vereceği karırı bekliyoruz diye konuştu.
KONYASPOR’U ‘1-0’LAR YAKTI
Konyaspor, ilk yarıda beklenilenin altında bir performans göstererek 17 maçın sadece 3’ünde sahadan galibiyetle ayrıldı, 9 maçı kaybetti, 5 maçta ise berabere kaldı. Bu maçlarda kalesinde 27 gol gören Konyaspor, rakip fileleri ise 17 kez havalandırdı.
Ligin ilik yarısını 14 puanla 16. sırada tamamlayan yeşil-beyazlılar 6 maçı 1-0’lık yenilgiyle kapattı. Sezona deplasmanda Bursaspor yenilgisiyle başlayan ve Eskişehirspor ile Gençlerbirliği’ni sahasında 2-1’lik skorlarla yenen Konyaspor, ilk yarıdaki tek deplasman galibiyetini ise Manisaspor’u 1-0 yenerek aldı.
Konyaspor’un kaybettiği maçlarda 1-0’lık skorlar dikkati çekiyor. 9 maçtan sahadan puansız ayrılan Konyaspor, Bursaspor, Büyükşehir Belediyespor, Medical Park Antalyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Galatasaray’a 1-0’lık skorlarla kaybetti. Fenerbahçe ve Ankaragücü’ne 4-1’lik skorlarla yenilen yeşil beyazlılar, Trabzonspor’a da 2-1 mağlup oldu. Ligde 1-0’lık skorlarla başı dertte olan yeşil-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası’na da 1-0 yenildiği Bucaspor maçının ardından veda etti.
Konyasporlu futbolcular 17 maçta 48 sarı, 3 kırmızı kart gördü. Emre Toraman gördüğü 7 sarı ve 1 kırmızı kart ile takımın en hırçın oyuncusu oldu. Mahamoudou Kere, 2 sarı 1 kırmızı, İbrahim Ege’de 1 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Yeşil-beyazlılarda Peter Grajciar ile Erdinç yavuz 5’er kez ile en fazla sarı kart gören futbolcular olurken, Emre, Erdinç ve Peter ile birlikte İvan Lietava ve Adnan Güngör 4’er kez sarı kart limitini doldurarak cezalandırıldı.
Rakip fileleri 17 kez havalandıran Konyaspor’da 11 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı. Rakip fileleri 5 kez sarsan Peter Grajciar Konyaspor’un en golcü oyuncusu oldu. Lietava ve Erdinç 2 golle yeşil-beyazlıların diğer gol ayakları oldu. Emre, Adnan, Ali Dere, Montano, Tazemeta, Serkan, Hakan ve Kere de birer kez gol sevinci yaşadı. Konyaspor’da, 17 golün 10’u yabancı oyunculardan gelirken, gollerin 8’i ilk yarıda, 9’u ikinci yarıda kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum