Konyaspor'a kolay lokma

Konyaspor'a kolay lokma

Atiker Konyaspor, çekilen kura sonucunda çeyrek finalde TFF 1.Lig ekiplerinden Sivasspor ile eşleşti.İlk maç 28 Şubat, 1 ve 2 Mart'ta deplasmanda, rövanş maçı ise 4-5-6 Nisan'da Konya'da oynanacak

2016-2017 sezonu Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final kuraları, TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda çekildi. Kura törenine TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlanma Müdürü Besim Yalçın ve kulüp temsilcileri katıldı.

CELALETTİN ÇAKICI TEMSİL ETTİ

Çekilen kura sonucunda Atiker Konyaspor'un rakibi belli oldu. Atiker Konyaspor'u AS Başkanlardan Celalettin Çakıcı'nın temsil ettiği kura çekiminde, Konyaspor çeyrek finalde TFF 1.Lig ekiplerinden Sivasspor ile eşleşti.Atiker Konyaspor - Sivasspor eşleşmesinin galibi, Kasımpaşa - Rizespor eşleşmesinin galibi ile yarı finalde eşleşecek. Medipol Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçının galibi ise Kayserispor-Fenerbahçe maçının galibi ile karşılaşacak.İlk maçlar 28 Şubat-1-2 Mart rövanşlar ise 4-5-6 Nisan'da oynanacak.

YAVAŞ YAVAŞ FİNALLERE İLERLİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı kura töreninininde şöyle konuştu: "Ziraat Türkiye Kupası'na 127'si profesyonel, 31'i amatör 158 takım ile başladık. Bugün 8 takım ile beraberiz. Artık yavaş yavaş finale ilerliyoruz. Türkiye Kupası 55 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Tüm Türkiye'yi kucaklamak için yapılan bu organizasyonun marka değerini düşürecek açıklamalardan uzak durmak gerekiyor. Biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak kupanın marka değerini arttırmak için çalışmalarımıza gelecek sezon için de devam ediyoruz. Amacımız kupanın farkındalığını arttırmak ve değerini daha da üst seviyeye çekmek. Bildiğiniz gibi kupa maçlarını geçtiğimiz hafta sonu oynattık. Amacımız kupaya verdiğimiz önemin altını çizmekti. Maçların hafta sonu oynanmasından ötürü tüm futbol paydaşlarının bu durumdan kazançlı çıktığına inanıyoruz. Gerek ATV, gerek A Spor ve A2 kanalı 140'ın üzerinde maçı canlı yayınladı. Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. Ziraat Bankası'na yıllardır verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Artık kupa, Ziraat Bankası adıyla anılmaya başlandı. Kupanın herkese hayırlı olmasını diliyorum; başarılar diliyorum. Dostça, sportmence ve futbolun ön plana çıktığı maçlar temenni ediyoruz. Geldiğiniz için teşekkürler."

KUPANIN HAVASI FARKLI

Atiker Konyaspor AS Başkanı Celalettin Çakıcı, kura çekimini yayıncı kuruluşa değerlendirdi. Celalettin Çakıcı'nın açıklaması şu şekilde:  "8 takım bir aradaydık bugün. 8 takımın da iddialı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kupanın havası farklı oluyor. Gruplarda da enteresan maçla yaşadık. Şansı yanında olan iyi futbol oynayan, iyi mücadele eden takımlar üst turlara çıktı. Kupada tüm takımlara saygı duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl ligden düştüğüne üzüldüğümüz Sivasspor ile eşleştik. Sivasspor camiası ile dostluğumuzu pekiştirme adına 2 maç oynayacağız. Onlar da en az diğer takımlar gibi iddialı. Baktığımız zaman yarı finaldeki rakiplerimiz de ciddi takımlar. Bu turu geçersek Kasımpaşa ve Rizespor galibiyle yarı finalde eşleşeceğiz. Bizin açımızdan güzel bir kura çektik. İlk maçımızı Sivas’ta oynayacağız. İlk olarak onlar bizi, sonra da biz onları misafir edeceğiz. Güzel maçlar olacağınızı düşüyoruz. Sivas soğuk ama bizim Konya’da bu yıl sert bir kış geçiriyoruz. Bizim futbolcular bu soğuğa alışkın."

SİVASSPOR ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Atiker Konyaspor'un eşleştiği Sivasspor TFF 1.Lig'de zirve mücadelesi veriyor ve puan tablosunda 32 puanla 4.sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar; Başakşehir, Göztepe veYeni Amasyaspor'un bulunduğu gruptan ikinci olarak çıkarak büyük bir sürprize imza attı. Son 16 turunda ise Tuzlaspor'u 4-1 mağlup eden Sivasspor adını çeyrek finale yazdırmıştı.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Kasımpaşa  - Çaykur Rizespor

Sivasspor - Atiker Konyaspor

Medipol Başakşehir - Akhisar Belediyespor

Kayserispor - Fenerbahçe

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Kasımpaşa  - Çaykur Rizespor  / Sivasspor - Atiker Konyaspor

Medipol Başakşehir - Akhisar Belediyespor / Kayserispor - Fenerbahçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum