Konyaspor üzgün

Konyaspor üzgün

İstanbulda Kartal karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Konyaspor üzgün. Alınan yenilgiyi bir an önce unutmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, hafta sonu oynanacak Denizlispor maçının hazırlık

İstanbul’da Kartal karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Konyaspor üzgün. Alınan yenilgiyi bir an önce unutmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, hafta sonu oynanacak Denizlispor maçının hazırlıklarına bugün başlıyor

 

İstanbul deplasmanında, Kartalspor karşısında hesapta olmayan bir yenilgi alan yeşil-beyazlılar, 39 puanda kalarak 4. sıraya geriledi. Ligin ikinci yarısında 2 yenilginin ardından üst üste 4 maçını da kazanarak zirve yarışına ortak olan Konyaspor’da, kartal yenilgisi moralleri bozdu. Rakibi karşısında erken gelen golün ardından toparlanamayan ve ilk yarısını 3-0 yenik kapattığı maçta ikinci yarıda iki gol bulan Kartallar, Konya’ya puansız döndü. Konyaspor’da, Kartal maçının ardından futbolculara bir gün izin verildi. Dün dinlenen temsilcimizde hafta sonunda iç sahada oynanacak Denizlispor maçının hazırlıkları bugün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak. Takımda sakat ve cezalı futbolcu yok.

ÖTEN: YENİLGİYİ TELAFİ EDEBİLİRİZ

Konyaspor’un Basın Sözcüsü Güven Öten, ligde 11 haftalık bir süreç olduğunu, Kartalspor yenilgisini telafi edebileceklerini söyledi. Öten, yaptığı açıklamada, arka arkaya 4 maçlık galibiyet serisinin ardından gelen yenilginin üzücü olduğunu belirtti. Kartalspor karşısına da galibiyet serisini devam ettirmek için çıktıklarını anlatan Öten, şanssızlıklar yaşayarak maçı kaybettiklerini ifade etti. Oyuncuların karşılıklı olarak kendi kalelerine attıkları gollerle ilginç bir maça şahit olduklarını vurgulayan Öten, “4. dakikada kendi kalemize attığımız gol ve arkasından gelen penaltı oyun disiplinimizi bozdu. Tabi ki Kartalspor’un etkili oyunu bizi hataya zorladı. Bunu görmezden gelmezsek yanlışları düzeltemeyiz. Hocamız takıma gerekli uyarıları yapacaktır. Daha önümüzde 11 hafta var. Kartalspor yenilgisini telafi edebiliriz” dedi. Öten, içeride oynayacakları Denizlispor maçını kazanarak Süper Lig iddialarını sürdüreceklerini dile getirdi.

23. HAFTA DA 15 GOL ATILDI

Bank Asaya 1. ligde 23. hafta geride kaldı. Elazığspor’un haftalara sonra puan kaybettiği ligde, ilk 3 sırayı 46 puanlı Elazığspor, 44 puanlı Kasımpaşa ve 39 puanlı Akhisar oluşturdu. Konyaspor ise aynı puan ve gol farkıyla 4. sırada bulunmakta. Ligde düşme hattında da 11 puanlı Güngören, 18’er puanlı Sakaryaspor ve Giresunspor var.  Bank Asya 1. ligde geride kalan hafta da takımlar rakip fileleri sadece 15 kez havalandırdı. En gollü karşılaşma 3-2 sonuçlanan Kartalspor-Konyaspor maçı olurken, 2 maçta ise gol sesi çıkmadı.. Ligde yapılan maçların 3’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasmana takımları kazanırken, 3 maçta da eşitlik bozulmadı.

Toplam 15 golün atıldığı haftada alınan toplu sonuçlar ve 24.hafta programı şöyle: Akhisar Belediye Gençlik ve Spor: 1-Adanaspor: 1 Çaykur Rizespor: 0-Kayseri Erciyesspor: 2 İstanbul Güngörenspor: 0-Kasımpaşa: 1 Giresunspor: 0-Elazığspor: 0 Boluspor: 0-Göztepe: 1 Kartalspor: 3-Konyaspor: 2 Denizlispor: 1-Bucaspor: 0 Karşıyaka: 2-TKİ Tavşanlı Linyitspor: 1 Sakaryaspor: 0-Gaziantep Büyükşehir: 0. 24.Hafta: 3 Mart 2012 Cumartesi Saat 13.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Çaykur Rizespor Saat 16.00 Konyaspor-Denizlispor Saat 19.00 Kasımpaşa-Giresunspor 4 Mart 2012 Pazar Saat 13.30 Kayseri Erciyesspor-İstanbul Güngörenspor Saat 13.30 Elazığspor-Boluspor Saat 13.30 Kartalspor-Sakaryaspor Saat 16.00 Adanaspor-Gaziantep Büyükşehir Saat 19.00 Bucaspor-Karşıyaka 5 Mart 2012 Pazartesi Saat 20.00 Göztepe-Akhisar Belediye.

CAN: SÜPER LİG SÜRPRİZ OLMAZ

Kartalspor karşısında 3-0 mağlup duruma düştükten sonra maçı çevirmek adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını ifade eden Can Parlayan, alınan bir yenilgiyle iddialarından kesinlikle uzaklaşmadıklarını ve Süper Lig’e çıkmalarının sürpriz olmayacağını söyledi. Futbolun içerisinde olan bir sonuçla karşılaştıklarını belirten Parlayan, “İlk yarı bizim adımıza tam anlamıyla kabus gibi geçti. İstediklerimizi yapamadık. Üzerine şanssızlıklardan kalemizde goller gördük ve ilk yarıyı 3-1 yenik kapattık. İkinci yarının hemen başında gol bularak skoru çevirmek istiyorduk. Ama bunda başarılı olamadık. Durumu 3-2 yapmamıza rağmen kalan dakikalarda mücadelemiz sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçtan yenilgiyle ayrıldık. Bu uzun lig maratonunda her takımın başına gelebilecek bir durum. Kesinlikle hedefimizden sağmış değiliz. Bakıldığında bizim Süper Lig’e çıkmamızı sürpriz görenler var. Biz kendimize inanıyoruz ve Süper Lig’e çıkmamız kesinlikle sürpriz sayılmamalı. Çünkü bu ekip kesinlikle bunu hak ediyor. Puan kaybını Denizlispor maçında kazanarak unutmak ve yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

FEYYAZ: HEDEFİMİZİ KAYBETMEDİK

Sezon boyunca her takımın başına gelebilecek sonuçlardan birini Kartalspor deplasmanında aldıklarını ve üzgün olduklarını ifade eden genç oyuncu Feyyaz Belen, sadece bir maç kaybettiklerini Süper Lig hedefinden uzaklaşmanın olmadığını söyledi. Kazanmak için çıktıkları maçın hemen başından talihsiz bir şekilde kendi kalelerine attıkları golle maça mağlup başladıklarını belirten Feyyaz, “Beraberlik için yüklendiğimiz anda skor bir anda 3-0 oldu. Maçı çevirebilme adına kalan bölümlerde elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Ama başaramadık. Her takımın başına gelebilecek bir sonuç aldık. Her şeyin sonu değil. Önümüzde oynanmamış 11 maç ve alınabilecek 33 puan var. Biz kalan haftaları en iyi şekilde değerlendirip Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e taşıyacağız. İnancımız tam. Sadece bir maç kaybettik hedefimizi değil” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.