Konyaspor kahretti

Konyaspor kahretti

Ligin ilk yarısında başarısız sonuçlar alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmayı alışkanlık haline getiren Konyaspor’da camia mutlu değil. Yönetim ikinci yarı için radikal kararlar almayı planlıyor

Konyaspor’da üzüntü hakim. Ligin ilk yarısının son maçında, iç sahada Galatasaray’a tek golle yenilen ve devreyi 14 puanla tehlike hattında kapatan yeşil-beyazlı takımda ağızları bıçak açmıyor. Futbolcular Peter ve Ali Dere ise son maçı kazanmak istediklerini, ancak başarılı olamadıklarını söylediler.
Eksik kadrolu ve kötü bir gününde olan Galatasaray karşısında etkili olamayan Konyaspor’da Serkan 12 bin 882 metre ile en çok koşan oyuncu olurken, Galatasaray’da en çok koşan oyuncu ise 11 bin 565 metre ile Ayhan oldu. Maçta Konyaspor’unu topa sahip olma oranı yüzde 42, Galatasaray’ın yüzde 58 olarak gerçekleşirken, Galatasaray Konyaspor’u, son üç’ü 1-0 olmak kaydıyla son 5 maçta da yenmiş oldu.
Konyaspor’dan Kere ve Galatasaray’dan Lorik Cana’nın kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüğü maçtan sonra Konyasporlu futbolculara izin verildi. Tekniki direktör Ziya Doğan ise gidecek futbolcular ve transfer konusunda raporunu bugün verecek. Yeşili-beyazlılar, ikinci yarı için 29 Aralık’ta Antalya Belek’teki Adora otelde toplanarak çalışmalara başlayacak. En az 3-4 özel maçın yapılacağı Antalya kampı 17 gün sürecek.
ALİ DERE: BAŞARILI OLMALIYIZ
Kartal’ın genç futbolcusu Ali Dere ise, ilk yarının son maçını galibiyetle kapatmak istediklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını belirti.  Sezonun ikinci yarısında başarılı olmak zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Ali Dere, "öncelikle seyircilerimizin önünde maç kaybetmek bizi çok üzdü" dedi..  Ali Dere, maçla ilgili şunları söyledi. "İlk yarının son maçını galibiyetle kapatmak istiyorduk. Ama olmadı. Kazanmak için çok çalıştık ve mücadele ettik. Gol ararken kontra atakta kalemizde golü gördük. 80.dakikada gol yedikten sonra çıkartmak çok zordu. Ne yaparsanız yapın çok zorlanıyorsunuz. Böyle bitmemeliydi. Galatasaray güçlü bir takım. Skoru 0-0'da çok iyi taşıdık. Bizimde ataklarımız vardı. Ama değerlendiremedik. Rakibimizi kutluyorum. İnşallah sezonun ikinci yarısı bizim adımıza daha iyi geçer.”
Ali Dere, “genelde son dakikalarda oyuna giren bir isimsin. Ziya hocanın seni Galatasaray gibi bir takım ile oynanan maçta ilk 11'de sahaya sürmesini nasıl değerlendiriyorsun? Kafa olarak hazır mıydın?" sorusunu da şöyle yanıtladı. "Ben kendimi beyin olarak her zaman hazır tutuyordum. Hocamın ne zaman görev vereceği belli değil. Tüm takım arkadaşlarımız kendimizi hazır tutmalıyız ve görev verilmesini beklemeliyiz. Ziya hocam bana her zaman "Hazır ol her an oynatabilirim" diyordu. Bende oynamak için hazırdım."
PETER; İSTENİLENİ YAPAMADIK
Konyaspor’un yabancı oyuncularından Peter Grajciar, eksikleri olmasına rağmen Galatasaray gibi güçlü bir takıma karşı oynadıklarını ve pozisyon üretmeye çalışmalarına rağmen ileri uçta istediklerini yapamadıkları için mağlup olduklarını söyledi.
Galatasaray maçında alacakları iyi bir sonuçla devre arasına moralli girmek istediklerini belirten Peter Grajciar açıklamasını şöyle sürdürdü.  "Güçlü bir takıma karşı oynadık. Maçın ilk yarısında orta sahada ve savunmada istediklerimizi yaptık ve ileride fazla üretken olamadık. İkinci yarıda pozisyon anlamında üretken olmaya çalıştık ama sonuçta güçlü bir takıma karşı oynadık. Her ne kadar eksikleri olsa da Galatasaray Galatasaray'dır. Golü yedikten sonra rakip kaleye yüklendik. Gol atmaya çalıştık. Fakat zordu. Artık bu maçla birlikte sezonun ilk yarısı geride kaldı. İyi bitirmek isterdik ama olmadı."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.