Konya'nın aydınlık yüzü

Konya'nın aydınlık yüzü

28 Mart ile 2 Nisan arası sürecek olan 52.Kütüphane Haftası'nın açılışı İl Halk Kütüpüanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programla açıldı.

28 Mart ile 2 Nisan arası sürecek olan 52.Kütüphane Haftası'nın açılışı İl Halk Kütüpüanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programla açıldı. Programa, Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay Kaymakamı Bekir Çoşar, İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsa Bilekyiğit, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilicisi ve çok sayıda davetli katıldı. Program İstiklal Marşı'ya başladı.

2-3.20160329091357.jpg

KÜTÜPHANEMİZ TARİHİN MERKEZİNDE

Programın açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsa Bilekyiğit yaptı. Bilekyiğit, "Kütüphane haftası ilk 1969 yılında kutlanmaya başlandı. Kütüphane haftasında yapılan faaliyetlerin temel amacı vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlamaktır. Yaptığımız programlarla vatandaşlar kütüphaneleri daha çok ziyaret etmesini sağlayarak, toplumsal farkındalık oluşturacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 2009 yılında bir protokol yapıldı. Binanın temeli 2010 yılında atıldı. 2011 yılında ise binamız açıldı. İl Halk Kütüphanemiz yeri, konumu, planı ve imkanı açısıyla büyük önem taşıyor. Çevresindeki tarihi binalarla yaşayan tarihi olan bir kütüphanedir.  Tarihin ve şehrin tam merkezinde olup şehrin aydınlık yüzünü temsil etmektedir" dedi.

GÜNDE 6 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ

"Toplum için bilgiye erişim noktası olarak kabul edilen kütüphanemize 2015 yılı istatistiklerine baktığımızda 1 milyon 700 bin okuyucuya hizmet verdik. Yılda 12 bin kişi kütüphanemize üye oldu. Günlük ortalama 6 bin kişiye hizmet veriyoruz" diyen Bilekyiğit, "Ayrıca konferanslarımız çok sayıda sivil toplum kuruluşunun programlarına hizmet etmektedir. Programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" sözlerini kullandı. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise, "Konya'da kütüphanenin ve kütüphaneciliğin ayrı bir yeri var. Herkes tarafından tespit edilen bir husus bu. Hem il halk kütüphanemiz hem de şehrimizde bulunan üniversitelerimiz kütüphaneleri  okuyuculara ve araştırmacılara önemli bir hizmet vermektedir. Bu kütüphane 2011 yılından beri hizmet veriyor. Türkiye'de ki kütüphanecilik açısından büyük emsal etmektedir. Okuyucularımızdan çok sık bir talep geliyor. Kütüphanemiz bildiğiniz üzere hafta içi ve cumartesi günü hizmet veriyor. Okuyucularımız pazar günü de hizmet vermesini istiyor. Selçuk Üniversitemizin kütüphanesi 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Şehir merkezinde de böyle bir kütüphanenin olmasını istiyorlar. Bakanlığımızla bu durumu paylaşarak kütüphanemizin pazar günü de hizmet vermesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Program Özel Gençlik Anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle devam etti.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.