Konyalılar bu lezzeti çok seviyor

Konyalılar bu lezzeti çok seviyor

İftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan pidesi ve tahinli pide Konya’da yoğun ilgi görüyor. 12 yıldır fırıncılık yapan Yunus Emre Çalışkan, “Vatandaşlarımıza evlerine sıcak pide götürmeleri için çalışıyoruz. İlgiden memnunuz” dedi.

Ramazan ayı bereketi ile geldi. İftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesini tüketicilerle buluşturan fırıncı esnafında pide mesaisi başladı. Yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, yorulmalarına rağmen tatlı yorgunluktan memnunlar. Kapu camii civarında hizmet veren Başaran Pide sahiplerinden 12 yıldır fırıncılık yapan Yunus Emre Çalışkan, “Vatandaşlarımıza evlerine sıcak pide götürmeleri için çalışıyoruz. İlgi ve alakadan memnunuz” dedi.

2-1-2.jpg

RAMAZAN PİDESİ 10 LİRA

Saat 14.30 15.00 gibi pide yapmaya başladıklarını belirten Yunus Emre Çalışkan, “İsteğe göre yumurtalı, sade, susamlı pide yapıyoruz. Ramazan ayında pidelerden dolayı mesaimiz yoğunlaşıyor. Ramazan ayı daha yoğun bir şekilde geçiyor. Sıcaklık içinde çalıştığımız zaman oruç olduğumuzdan dolayı tabii ki zor oluyor. Konyalıların çayla birlikte tükettiği bir başka lezzet olan yağlı ve yağsız gevrekleri ile Kadınhanı’nın meşhur tahinli pidesini satışını yapıyoruz. Vatandaş bu pideyi arzusuna göre şerbetli ya da sade tüketebilirler. Ayrıca Kadınhanı pidesi sahurda yenilirse gün boyu tok kalmamızda yardımcı bir besin kaynağıdır. Ramazan pidesi tekli 10 lira çiftli ramazan pidesi ise 20 liradan satıyoruz” ifadelerini kullandı.

TAHİNLİ PİDE 90 LİRA

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan tahinli pide vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yunus Emre Çalışkan, “Ramazan ayı geldiğinde tahinli pide yapmaya başlıyoruz. Vatandaşlarımız tahinli pideye ilgi gösteriyor. Pazarda yoğunluk genel olarak 16.00’dan sonra başlıyor iş çıkışı iftara evine giden vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar fiyatlarımız makul seviyelerde büyük boy cevizli tahinli pide 90 TL küçük boy 50 TL sade büyük boy 60 TL küçük boy 30 TL. Tahinli pide vatandaşlarımız tarafından seviliyor günlük satışlarımız iyi durumda ramazan alı bereketi ile geldi çok şükür” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum