Konyalı kasap bayram boyunca 1.5 ton sucuk doldurdu

Konyalı kasap bayram boyunca 1.5 ton sucuk doldurdu

Kurban Bayramının bitişi ile birlikte kasaplarda sucuk doldurma yoğunluğu yaşanıyor. Mutlu Et ve Piliç sahiplerinden Kasap Ömer Akdağ, "Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun şuana kadar 1.5 ton sucuk doldurduk dedi

Kasaplar 4 günlük Kurban Bayramı'nda et satışları düşmesine rağmen çalıştı. Vatandaşlar kasaplara kestikleri kurbanın bir bölümünü kıyma yaptırırken, bazısı ise sucuk doldurttu. Kurban Bayramının bitişi ile birlikte kasaplarda sucuk doldurma yoğunluğu yaşanıyor. Et dolu poşetler ile kasaba gelen vatandaşların işlemleri de verilen sıraya ve saate göre gerçekleştiriliyor. Kasaplar, sucuğa olan ilginin bu yıl fazla olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiriyor.  Geçen yıl 8 liraya dolum yapılan sucuk ise bu yıl 9 liradan dolduruluyor. Birinci gün başlayan sucuk yoğunluğunun bir iki gün içinde biteceği söyleniyor. Mutlu Et ve Piliç sahiplerinden kasap Ömer Akdağ, bayrama boyuncu çalıştık vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmeye çalıştık. İlk gün kıyma ve söküm için müşterilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Bayramın 3. Gününden itibaren vatandaşlarımız sucuk yaptırmak için etlerini getirmeye başladılar hala sucuk için gelen vatandaşlarımız oluyor şuana kadar 1,5 ton sucuk dolumu gerçekleştirdik" dedi.

SÖKÜM 900 LİRA

Kurban Bayramı dolaysı ile ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar etlerini doğru değerlendirmek ve eti kemiğinden ayırmak için kasapların yolunu tuttu. Uzun yıllardır kasaplık yapın Ömer Akdağ, “ bayram gelmesi ile birlikte et satışlarımız da bir düşüş oldu. Ancak vatandaşlara hizmet etmeye devam ettik. Bayramın ilk gününden itibaren çalışmaya başladık. Et çekme, et doğrama, söküm ve sucuk doldurma hizmeti sunduk. İlk gün yoğun bir şekilde et çekim işlemi yaptık. Çekim işlemleri 4 liradan gerçekleşti. Kurban etini kemiklerinden ayırtmak isteyen vatandaşlarımıza da yardımcı olduk. Et söküm işlemi 900 liradan yaptık. Bayramın ilk gününden itibaren ciddi bir yoğunluk yaşadık mesleğimizi en iyi şeklide icra etmeye çalışıp vatandaşlarımız mağdur etmedik. Kazasız belasız kurban bayramını atlattık diye konuştu.

adsiz-001.jpg

YÜZDE 100 ET OLMASINA DİKKAT EDİYORUZ

Kasap Bayram Dursun, Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren yoğunluklarının başladığını hatırlattı. Bayramın 1. gününden itibaren verilen siparişleri yetiştirmek için gece mesaisi yaptıklarını aktaran Akdağ , "Müşterilerimiz kestikleri kurbanının etini bize getiriyorlar. Baharat ve bağırsak ise bize ait. Doğal ve kaliteli sucuk yemek isteyenler, kendi sucuğunu kendisi yaptırıyor. Yüzde 100 et olmak şartı ile zaten biz sucuk yapmayı kabul ediyoruz. İçinde sakatat grubu olan etleri işleme almıyoruz. Sucuğun baharatını ise özel olarak yapıyoruz" dedi

SUCUK GÜNEŞ GÖRMEMELİ

"Eti baharat ile buluşturduktan sonra 24 saat dinlendiriyoruz" diyen Ömer Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizden sucuğunu alan vatandaşlar, 2-3 gün de evde sucuklarına bakım yapıyorlar. Sucuğun bakım esnasında kesinlikle güneş görmemesi gerekiyor. Her sabah sucuklar 10'ar dakika ile soğuk suyu basılmalı. Bu işlem 2-3 gün devam ettirildikten sonra sucuklar, derin dondurucuya atılabilir. Etin içinde hiç bir katkı maddesi olmadığı için yani sucuk doğal olduğundan dolayı kendini ancak bu şekilde besleyebiliyor. Bu süre içinde beklenmesinin asıl sebebi et ile baharatın tam anlamı ile özdeşleşmesini sağlamaktır. Sucuğun kilosunu bu yıl 25 liraya dolduruyoruz. Geçen yıl 20 liraydı"

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum