Konyalı iş adamlarından dev yatırım

Konyalı iş adamlarından dev yatırım

Konya’da kurulan konsorsiyum Tredium markası ile yerli batarya hücresi üretilecek. Şirketin lansmanı önceki gün Tredium kurucu ortakları, Aspilsan yöneticileri ve şehirden iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti

Toplantıda konuşan Tredium Batarya Hücresi ve Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, yatırımın stratejik önemine vurgu yaptı. Konya’da kurulan ve yerli batarya üretecek olan konsorsiyum Tredium markasının lansmanı önceki gün Tredium kurucu ortakları, Aspilsan yöneticileri ve şehirden iş adamlarının katılımı ile Dedeman Otel’de gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başkan Sinacı, “Hayatın temeli ve işleyişi enerjiden geçiyor. Yaşayan her şey hayatta kalabilmek içinde enerjiye ihtiyaç duyar yani hayatın temeli ve işleyişi enerjiden geçiyor Enerjinin birçok biçimi bulunmaktadır, bunlardan her biri biçim değiştirerek bir diğerine dönüşebilir. Kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesi gibi. Hepimizin çok iyi bildiği gibi kimyasal enerjiyi depolayarak istenildiğinde elektrik enerjisine dönüştüren sisteme de, Batarya diğer bir adıyla pil sistemi diyoruz. Pilin tarihsel yolculuğuna bakıldığında 2 bin yıldan daha öncesinde yapılmış olduğuna dair bilgilere ulaşılmıştır. Anlaşılacağı üzere pil, tarihin kendisi kadar eski ve her dönemde ihtiyaç duyulmuş bir güçtür. İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze geldiğimizde de görüyoruz ki, Enerjiyi elinde tutan hayatı da elinde tutacak ve ona yön verecektir” dedi.

3-4-1200x800.jpg

BU GURURU ÜLKEMİZE YAŞATACAĞIZ

“Biz iş insanları olarak, içinde bulunduğumuz teknoloji çağında bataryaların sağlayacağı enerjiye ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu fark edip, neden kendi batarya hücremizi ve pillerimizi üretmiyoruz” diyen Sinacı, “Yeni teknoloji çağında biz de olmalıyız, kendi batarya hücremizi ve pillerimizi biz üretmeliyiz ve tarihe imza atmalıyız dedik ve TREDİUM olarak bu konuda yatırım yapmamızın vatan borcu olduğunu düşünerek Batarya Hücresi’ni üretmeye, enerji piyasasına yatırım yapmaya karar verdik. Bizim TREDİUM ‘u kurmakta ki asıl hedefimiz enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak. Milli Enerji çalışmalarıyla güçlü bir ekosistem dahilinde taraf olan kurum ve kuruluşlarla birlikte Ülkemize ve şehrimize bu gururu yaşatmak olacaktır. Başlangıçta konuyla ilgili fazla bir bilgimiz olmamasına rağmen, projemize inandık, ortaklarımıza inandık, ülkemizin insan kaynağına inandık, devletimizin enerji ile ilgili politikalarına inandık ve en önemlisi; Avrupa ve Türkiye’de ilk olarak silindirik pil üretimine başlayan ve bu konuda derin bilgi ve tecrübelere sahip olan ASPİLSAN ENERJİ’ye inandık. Bugün bizlerle birlikte olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

3-5-1200x800.jpg

AMACIMIZ DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK

Avrupa ve Türkiye’de ilk olarak silindirik pil üretimine başlayan ve bu konuda derin bilgi ve tecrübelere sahip olan Aspilsan Enerji’ye inanıp ilham aldıklarını söyleyen Tredium Batarya Hücresi ve Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu ve ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Biz iş insanları olarak, içinde bulunduğumuz teknoloji çağında bataryaların sağlayacağı enerjiye ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu fark edip, neden kendi batarya hücremizi ve pillerimizi üretmiyoruz. Yeni teknoloji çağında biz de olmalıyız, kendi batarya hücremizi ve pillerimizi biz üretmeliyiz ve tarihe imza atmalıyız dedik ve Tredium olarak bu konuda yatırım yapmamızın vatan borcu olduğunu düşünerek Batarya Hücresi’ni üretmeye, enerji piyasasına yatırım yapmaya karar verdik” dedi.

3-6-1201x800.jpeg

KAYSERİ ÜRETTİ, KONYA DA ÜRETİR

Yatırımın önemine dikkat çeken Aspilsan Genel Müdür Yardımcısı Nihat Aksüt ise, “Bu projede çok fazla emek verdim, hep çalıştım bu bilgi birikimimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaktan guru duyuyorum. Biz çok güzel bir ülkeyiz, Birlikte el ele verip çalışarak kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz üretip hem ülke hem piyasa olarak kalkınırız. Ben bir Aspilsan yöneticisi olarak bu gerçekleştirilecek olan projeden dolayı onur duyuyorum. Herşey bizim ve gelecek nesillerin geleceği refahı için. Bu yol zorlu ve yorucu. Ama bilmelisiniz ki zor olan herşeyin kıymeti zirvededir. Aspilsan olarak önce bize inanmadılar olmaz yapamazsınız dediler ama biz inandık. Tredium ortakları arkadaşlarım sizin de bu yolda başarı kaydedeceğinize canı gönülden inanıyorum. Bu projemizde bize değerli büyüklerimiz destek çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Bakanı Genel Müdürü Sadık Piyadeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in finansal ve politikasyon katkılarıyla yapıldı. Hiçbir şeyi tek başımıza yapmadık el ele ekip işiyle başardık” ifadelerini kullandı. Programa Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarlı, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, STK temsilcileri ve Konya iş dünyasının kıymetli isimleri katıldı.

SAİT ÇELİK

3-8-1201x800.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum