Konya'dan üretilen pancarlar 1.100 kilometre mesafedeki fabrikaya taşınıyor!

Konya'dan üretilen pancarlar 1.100 kilometre mesafedeki fabrikaya taşınıyor!

Konya'daki pancar üretimiyle ilgili dikkat çeken bir iddia geldi.

Milli Gazete Tarım Yazarı Sadettin İnan, “Gıda güvenliğinde büyük tehdit! Şeker pancarında münavebe tehlikesi” başlıklı bir yazdı kaleme aldı.

İnan, bu yazısında bir ara başlık da Konya’ya açtı. İnan, yazısında Konya’dan şöyle bahsetti: “Şeker pancarında kontrolsüz üretim ve münavebeye uyulmamasının en çarpıcı örneğini Konya bölgesinden 1.100 km mesafede Alpullu’ya pancar taşınması oluşturuyor.

seker-pancari.jpg

Konya bölgesinden sadece Alpullu’ya değil Adapazarı, Amasya, Çorum, Aksaray, Bor, Afyon ve Kütahya şeker fabrikalarına da pancar taşınıyor. Hatta öyle ki, Konya bölgesinden farklı bölgelere en yoğun pancar transferi obruk oluşumunun en fazla görüldüğü Karapınar’dan gerçekleştiriliyor. Obruk oluşumlarında yeraltı su kaynaklarının kontrolsüz bir şekilde kullanılması başat rol oynarken, bunun tek sorumlusu da şeker pancarı üretimi gösterilmeye çalışılıyor. Ancak şeker pancarındaki kontrolsüz üretim gözden kaçırılıyor. Konya bölgesinde (Konya-Ilgın-Ereğli-Çumra) şeker fabrikaları bulunurken, bu bölgede sadece bu fabrikaların üretim kotaları kadar şeker pancarı üretilmiş olsa yeraltı su kaynakları da hunharca kullanılmamış olacak.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum