Konya’dan 19 firmaya yatırım teşvik belgesi

Konya’dan 19 firmaya yatırım teşvik belgesi

2010 yılı Şubat ayı yatırım teşvik belgeleri açıklandı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan listede Konya’dan 19 firmaya yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yeni yatırım, entegrasyon, tevsi-modernizasyon, ürün çeşitlendirme cinsinde yapılan yatırımların toplam tutarı 128 milyon 101 bin TL. İstihdam edilecek kişi sayısı ise 401. Firmalara, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, 5 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, vergi indirimi, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi konularda destek sağlanacak.

Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenen Konyalı firmalar şöyle: Konya Turizm Oto Nakliyat ve Petrol Ürünleri, Panagro Tarım Hayvancılık Sanayi, Seltav Tavukçuluk ve Gıda, Konya Şeker, Büyükpastırmacılar Gıda, Dempo Gıda Ambalaj ve Nakliyecilik, Kombassan Kağıt, Melisa Plastik, Kompen, Yardımcı Beton, Çıraylar Cam, Dev-Pet Isıtma Soğutma, Hidro Özçelik Hidrolik, Şakalak Tarım Makinaları, Tarımoz Tarım, Sayvana Otomotiv, Beyzat Otomotiv, Bumeks Otomotiv ve Genmot Genel Motor.
KONYA’DA YATIRIM YAPAN ÇİNLİ FİRMAYA TEŞVİK BELGESİ
2010 yılı Şubat ayında yabancı sermayeli firmaların yatırımları için verilen teşvik belgeleri de Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Çin Halk Cumhuriyeti’nden Çin Yuncheng Gravür Baskı Silindir Klişe Ambalaj ve Baskı Sanayi Ticaret Litited Şirketi’ne de Konya için belge düzenlendi. Yatırım türü tevsi olan firmaya KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak. Firmanın toplam yatırımı 1 milyon 226 bin TL ve 20 kişi istihdam ediyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.