Konya'daki SGK personeli alın terinin hakkını istiyor

Konya'daki SGK personeli alın terinin hakkını istiyor

Büro -İş Sendikası Konya İl Temsilcisi Mehmet Barlık, iş yükünün azalması için yeni personel alımıyla birlikte SGK personelinin emeğinin ve alın terinin hakkının verilmesini istedi. 

EYT'nin kabulüyle SGK'ların yoğunlaştığını belirten Büro -İş Sendikası Konya İl Temsilcisi Mehmet Barlık, "Deprem nedeniyle acımız çok büyük. Ülke olarak büyük bir enkazın altında, büyük bir acının içinde kaldık. Yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Bunca acının içerisinde nasıl normalleşeceğimizi düşünürken görüyoruz ki AK Parti iktidarı hiç olmadığı kadar normal davranıyor. Şimdide başta SGK çalışanları olmak üzere kamu emekçilerini ekonomik enkaz altında bırakmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde olan kamu çalışanlarının sorunlarını görmezden gelenler, yaralara merhem olamamakta aksine tuz basmaktadır. EYT' in yasalaşmasıyla birlikte, SGK'lar da iş yükü artırmıştır. Artan bu iş yükünden dolayı işler yavaş yürümektedir. Bundan dolayı da yeni personel alımıyla birlikte SGK personeli olarak emeğimizin, alın terimizin hakkının istiyoruz" dedi. 

EK ÖDEMELER YETERSİZ

Mehmet Barlık EYT'lilerin en kısa sürede maaşlarını alması için SGK personelinin özverili olarak çalıştığını ifade ederek, "Hepiniz biliyorsunuz ki deprem öncesinde en sıcak gündem olan EYT deprem sonrasında da ilk sıradaki yerini koruyor. Milyonlarca yurttaşımızın en temel hakkı olup gasp edilen emeklilik yasası en sonunda yasalaştı. Büyük bir mücadele örneği gösteren EYT’li vatandaşlarımızı kutluyoruz. SGK personeli bu haklı mücadele ile alan herkesin en kısa sürede maaşlarını alabilmesi için özveri ile çalışmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak SGK personelini de kimse köle sanmasın. SGK personelinin 666 sayılı KHK ile kaybedilen hakları nerede? SGK personeli emeğinin, alın terinin hakkını istiyor. Asgari ücretin biraz üzerinde bir maaş ile mesaiye en geç sabah 6 da gelmeyi teklif etmek, 7/24 çalışma mesaisi düzenlemek, ek ödeme ile saatlik 27 lira mesai vermek ne demektir? Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bunlar ancak kölelik düzeninde olur. SGK personelinin dayanacak gücü kalmamış, sabrının da sonuna gelmiştir. Daha önce söyledik yine ve son kez söylüyoruz. Sayın Bakan Bilgin SGK’da telafisi güç sorunlara sebep olmak istemiyorsa SGK personelinin sesine kulak vermelidir. Sosyal Güvenlik Tazminatı veya ilave ek ödeme, yılda iki kez brüt asgari ücret tutarında ikramiye, tüm personelin sınava girebildiği mülakatsız taşra uzmanlığı, kurum çalışanlarının tümüne 3600 ek-gösterge ve büyükşehir farkı gibi bu taleplerimizin ivedi olarak kanunlaşmasını talep ediyoruz. Burada bulunan SGK da örgütlü 10 sendika birlikte mücadele etmekten bir adım geri atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum