Konya'da yeni tedavi yöntemi tanıtıldı: Hastaları elleriyle tedavi ediyor

Konya'da yeni tedavi yöntemi tanıtıldı: Hastaları elleriyle tedavi ediyor

Kayropraktik Uzmanı-Fizyoterapist Mustafa Emre Çiçekler bin yıl önceki tedavi yöntemlerinden biri olan kayropraktiği, bugün Konya'da uyguluyor.

Türkiye’de son 7-8 yılda gelişen ve tanınan kayropraktik tedavisi, Konya'da da yaygınlaşmaya başladı. Bel, sırt, boyun ağrısı çekenler, birçok tedavi yöntemi uygulandığı halde sonuç alamayanların yeni gözdesi kayropraktik tedavisi oldu. Hiçbir makine ve cihazın kullanılmadığı, sadece elle tedavinin yapıldığı bu uygulamadan olumlu sonuçlar alındığı da gözlemlendi. Bu işi diplomalı ve yetki belgesi alarak yapan Fizyoterapist-Kayropraktik Uzmanı Mustafa Emre Çiçekler, her yaştan insanların tedavi amaçlı kendilerini tercih ettiğini söyledi.

5-2-mustafa-emre-cicekler.jpeg

MUAYENE 500, KAYROPRAKTİK UYGULAMASININ SEANSI BİN 250 TL

Fizyoterapist-Kayropraktik Uzmanı Mustafa Emre Çiçekler, Dumlupınar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden lisans mezunu olduğunu, daha sonra da Bahçeşehir Üniversitesi'nde kayropraktik yüksek lisansını tamamladığını aktardı. Konya'da ve İstanbul'da muhtelif yerlerde çalıştığını belirten Çiçekler, “Şimdi de Konya'da Enntepe Mall Office'de B blokta, 6. katta kendi kliniğimizi açtık. Muayene ücretimiz 500 TL, kayropraktik seans ücretimiz de bin 250 TL. Konya'da bu tedaviye olan ilgi çok fazla. 2023 yılının eylül ayında ofisimizi açtık. Beklentimizin çok üzerinde bir talep geldi. 10 yaş ile 70 yaş arasında çok geniş bir hasta kitlesine sahibiz” dedi.

5-1.jpg

EKLEM TESPİT EDİLİYOR, ELLE DÜZELTME YAPILIYOR

Kayropraktik uygulamasının geçmişinin aslında İbn-i Sina'ya kadar dayandığını söyleyen Kayropraktik Uzmanı Mustafa Emre Çiçekler, şunları kaydetti: “Ancak bu uygulama, 1900'lü yılların başında kayropraktik ismini alır. Asıl ilgi alanı omurgadır. Omurgada meydana gelen, tam olmayan çıkıkları tespit ederek, düzeltme mentalitesine dayalı bir uygulamadır. Omurgamızda çok fazla eklem bulunuyor. Bu eklemlerde meydana gelen hareket bozuklukları sonucunda omurgadan çıkan ve vücudumuza yayılan sinir bölgelerinde basılar ve hassasiyetler meydana gelir. Bunun sonucunda da kollarımıza ve bacaklarımıza yayılan ağrı, uyuşma ve karıncalanmalar hissederiz. Biz, kayropraktik uzmanları olarak burada fonksiyonunu yerine getirmeyen eklemi tespit ederek, elle düzeltme yapıyoruz. Kayropraktik, elle tedavi anlamına gelir. Bizim yaptığımız işlem de tam olarak budur. Bu uygulamanın herhangi bir cihazı yok. Sadece bazen röntgen görüntüsüne ihtiyaç duyarız. Eğer hasta, vücudunda yayılan bir ağrıdan bahsediyorsa sadece o zaman bir emar isteriz.”

BU UYGULAMAYI YAPMAK İÇİN BELGE VE YETKİNLİK ŞART

Kimlerin daha çok risk altında olduğu sorusunu yanıtlayan Çiçekler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Teknolojinin gelişimi bizim açımızdan biraz fazla hasta doğuruyor. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hareketsizlik artıyor. Masa başı çalışanlar, uzun süre yolculuk yapanlar, spor ve egzersiz alışkanlıkları olmayanlar, hızlı kilo değişimi yaşayanlar, kadınlarda sezeryan doğumdan sonra yaşanan süreçler rahatsızlıkları tetikliyor. Son dönemlerde kayropraktik uygulamasına bilen bilmeyen herkes tarafından ciddi bir yönelim var. Herkes bu işi yapmaya başladı. Kayropraktik uygulaması, Türkiye'de son 7-8 yıldır eğitimi olan bir uygulama. Türkiye'de 300-400 mezunu var. Sadece Bahçeşehir Üniversitesi'nde bunun eğitimi alınabiliyor. Uygulamayı yapacak kişilerin yetkinlik belgesinin olması gerekir. Yüksek lisans diplomasının sorgulanması gerekir. Eğer bu diplomaya sahip değilse kişi, oradan hızla uzaklaşın. Dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir iş değil. Riskleri gerçekten fazla olan bir uygulama. Bilmeyen insanların elinde ciddi yaralanmalar ve sakatlanmalar yaşanabiliyor. İşin ehline ve belgeli olan kişilere tedavi olmak lazım.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum