Konya'da mevcut Vali Konağı'nın arsasına ne yapılacak?

Konya'da mevcut Vali Konağı'nın arsasına ne yapılacak?

Konya Valiliği'nin, mevcut Vali Konağı’nı ve bahçesini halkın hizmetine sunacağı öğrenildi. Mevcut Vali Konağı’nın Meram Bağları ile bütünleştirileceği kaydedildi.

Konya Valiliği, mevcut Vali Konağı’nı ve bahçesini halkın hizmetine sunacağı öğrenildi. Mevcut Vali Konağı’nın Meram Bağları ile bütünleştirileceği kaydedildi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni Vali Konağı 42 milyon TL’ye mal olacak.

33481642-4suvbcieedmkdptapkupnbwhj9jb8p-pubtefzhbqpe-002.jpg

Dönüşüm kapsamında ise mevcut Vali Konağı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Mevcut Vali Konağı ise Meram Bağları Projesi ile bütünleştirilerek, halkın hizmetine sunulacak.

vali-konagi-002.jpg

Halihazırda Meram İlçesi Ayanbey Mahallesinde bulunan tarihi ağaçların yükseldiği, üzerinde Valilik Konağı ve müştemilatının da bulunduğu alan, konumu itibariyle Meram’ın nüfusun yoğun olduğu geniş yeşil bir alan olup, rekreasyon alanı olarak planlanmasıyla her vatandaşın istifade edeceği, kamuya hitap edecek şekilde rekreasyon çalışmaları yapılacak. Cadde boyunca uzanan Meram çayının da ihya edilmesi ile Meram Bağları ile bütünleşerek genişleyecek olan yer vatandaşlara yeşil alan olarak hizmet verecek.

HABER MERKEZİ

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum