Konya'da 'kafam bozuk' diyenler engelli otoparkını işgal ediyor!

Konya'da 'kafam bozuk' diyenler engelli otoparkını işgal ediyor!

Konya'da bütün uyarılara rağmen kaldırım ve otopark işgali devam ediyor. Özellikle engelliler için ayrılan otoparkları, hakkı olmadığı halde park yeri bulamayan sürücüler işgal ediyor. Vatandaşların bu duyarsızlığı 'pes' dedirtiyor

Konya'da bir AVM'de engelli vatandaşlar için ayrılmış otopark yerine diğer tüm araç sahiplerinin park etmesi tepki çekti. Eski Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, bu duruma “Engelli araçları için ayrılmış park yerine araç park edilmesinin cezası bin 383 TL” diyerek isyan etti. AVM'de engelli sürücüler için ayrılmış otopark alanları, bu vatandaşların yer bulamama sorunu yaşamadan hızlıca park edebilmesi için ayrılıyor. Ancak birçok sürücü, yer bulamadığından dolayı kolayca engelliler için özel ayrılmış park alanına aracını park ediyor.

431350697-7162468773830780-4501106502799291298-n.jpg

BUNLARIN HİÇBİRİNDE ENGELLİ OTOPARK KARTI YOK!

Eski Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, engelliler için ayrılan otoparkın işgal edilmesine tepki gösterdi. Özağan, sosyal medya hesabı üzerinden şunları yazdı: “Kule Site AVM otoparkında engelliler için ayrılmış olan otopark yerleri dolu! Engelli otoparklarına park eden otomobillerin hiçbirinde engelli otopark kartı bulunmuyor. Bu araçlar, sizce engelli arkadaşlarımıza mı yoksa engelsiz vatandaşlarımıza mı ait? Engelli araçları için ayrılmış park yerine araç park etmenin cezası ise 1.383 TL.”

BİRÇOĞU 'KAFADAN HASTAYIZ' DİYOR!

Özağan'ın paylaşımına da yorumlar geldi. Kürşad Örnek isimli bir vatandaş, “Çek fotoğrafı emniyete gönder. Hemen ceza yazılıyor” tavsiyesinde bulundu. Hasan Basri Sayı isimli bir vatandaş da aynı durumdan dert yandı. Sayı, “Bende sıklıkla karşılaşıyorum. 'Kafadan hastayım' diyenler çoğunlukla. Ya da 'sakatsan git evinde otur' diyorlar” dedi. Mustafa Olgun isimli bir vatandaş da şöyle bir paylaşım yaptı: “Maalesef her yerde bu durum var. Şikayet etsen de 'araç, engelli aracı' deyip işin içinden çıkıyorlar.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum