Konya'da inşa edilen yeni Vali Konağı ile ilgili dikkat çeken açıklama

Konya'da inşa edilen yeni Vali Konağı ile ilgili dikkat çeken açıklama

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, tarımsal üretimin başkenti Konya'nın olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, tarımsal üretimin başkenti Konya'nın olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Kuraklığın da deprem ve sel gibi bir afet olduğunu vurgulayan Saydam, paylaşımında şunları söyledi: “Bir zamanlar Türkiye'nin tahıl ambarı olan Konya Ovası ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya. Kuraklık da deprem sel gibi doğal bir afet. Allah'tan gelene razıyız. Ama ya kuldan gelenler? Alınması gereken önlemler? Herkes söylüyor 'Afet öldürmez, ihmal öldürür' diye. Ee o zaman? Harekete geçmeniz için illa bir felaketi mi bekleyeceğiz? 2015 yılında Ovaya verilmesi beklenen su hâlâ gelemedi. Ve kısa vadede gelecek gibi görünmüyor. En azından sebebi açıklansın. Niye? Şehre dair gereksiz önceliği olmayan bir sürü proje açıklanıyor. İçinde 'Su' yok. Başımıza ne gelirse gelsin değiştirmiyorlar alışkanlıklarını.” 

KURAKLIKLA YER ALTI SULARI ÇEKİLİYOR

Deprem felaketini ve ihmalleri anımsatan Saydam, “Öldüren afet değil ihmaller diye kendileri de söyleyip, ihmal etmeye devam ediyorlar. Ülkede deprem olmuş, kuraklık kapımıza dayanmışken; kasır yapmaya, konak yapmaya, kafe yapmaya devam ediyorlar. Yapılacaklar belli. İlgileri kendileri de ifade ediyorlar. Konya Ovası, yeraltı sularının çekilmesinden kaynaklı çöküyor. Ayrıca kuraklık var acilen suyun getirilmesi gerekir.

adsiz-001.jpg

Ovada ekilmesi gereken ürün ekimi için teşvik, ekilmemesi gerekenler için de yasaklar getirilmelidir. Bu da çiftçiyi mağdur ederek yapılmamalıdır. Diğer taraftan da suyun, havanın, toprağın, tabiatın bize Allah'ın bir emaneti olduğu bilinci de yerleştirilmelidir. Yani; son kelam, en yetkiliden en küçük bireye kadar hepimize 'Önce Ahlâk ve Maneviyat' eğitimi de öncelenmelidir” diye konuştu.

SAİT ÇELİK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum