Konya'da gözleri kapalı kuzu dünyaya geldi

Konya'da gözleri kapalı kuzu dünyaya geldi

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Uzunkuyu Mahallesinde bir ahırda dünyaya gelen görme engelli kuzu büyük bir şaşkınlığa sebep oldu.

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Uzunkuyu Mahallesinde bir ahırda dünyaya gelen görme engelli kuzu büyük bir şaşkınlığa sebep oldu. 30 yıldır besicilikle uğraşan çiftlik sahibi Ali Büyükeken ise hayatında ilk defa böyle bir olaya şahit olduğunu söyledi.

adsiz-004.jpg

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Uzunkuyu Mahallesinde bir ahırda dünyaya gelen görme engelli kuzu büyük bir şaşkınlığa sebep oldu.

Gözleri görmediği için beslenme güçlüğü çeken minik kuzuya çiftlik sahibi ve çalışanları ayrı bir önem veriyor. Çiftlik çalışanları görme engelli kuzunun bakımı ve beslenmesi konusunda tüm önlemleri aldı.

adsiz.jpg

“İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMA ŞAHİT OLDUM”

Çiftlik sahibi Ali Büyükeken ise 30 yıldır besicilikle uğraştığını ve hayatında ilk defa böyle bir duruma şahit olduğunu söyledi. Kuzunun doğumu gerçekleştirdikten sonra gözlerinin kapalı olduğunu ve burnunun diğer kuzular gibi olmadığını fark ettiklerini kaydeden Büyükeken, “Uzun yıllardır hem besicilikle uğraşıyorum. İlk defa görme engelli bir kuzumuz dünyaya geldi. Bu duruma çok şaşırdık.

adsiz-002.jpg

Görme engelli olduğu için kuzumuz annesini emerken zorlanıyor. Bu yüzden bu kuzumun bakımına daha fazla önem veriyoruz. Burnu da diğer kuzularımızdan farklı bir şekilde dünyaya geldi. Solunum konusunda biraz sıkıntı çekiyor. Bu kuzuya biberonla süt vermeyi planlıyoruz. Çok güzel ve sevimli bir hayvan. Onun için ahırda özel bir yer yapmayı da düşünüyoruz” dedi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.